ÇİĞLİ'DE COŞKULU KONGRE

TAKİP ET

Çiğli'de 2 adaylı kongre yarışı başladı. Büyük bir kalabalığın doldurduğu Atatürk Spor Salonu'na İl Başkan Yardımcıları Sedrettin Coşkuner ve Adnan Alabay erken saatlerde gelerek hazırlıkları kontrol ettiler

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- CHP ilçe kongrelerinin ikinci gününü Çiğli’de büyük bir heyecan ve coşkuyla başladı. Kongre salonuna gelen tüm yollar ve salonun içerisi CHP bayrakları ile süslendi. İki adaylı seçimde mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan ile İl eski başkan yardımcısı Şirin Akgül yarışacak. Kongrenin sloganı ise ‘CHP’de birlik Çiğli’de kardeşlik’ oldu. Şirin Akgül’ün fotoğrafının bulunduğu afişte ‘Çiğli’de ayrıştıran değil, birleştiren olacağız’ yazarken, mevcut İlçe Başkanı Mert Özcan’ın seçim afişinde ise ‘Önderimiz Kemal hedefimiz iktidar’ yazısı yer aldı. 

Çiğli’de iki adaylı yarışta salona önce Mert Özcan, geldi. ‘Gençliğin gururu Mert Özcan sloganları ve alkışlar eşliğinde salona giren Mert Özcan, delege kartını aldı. Partililerle beraber İzmir Marşı’nı söyledi. Partililerin sevgi gösteri ve sloganları eşliğinde salonu selamlayan Özcan tribünlerdeki yerine oturdu.

Çiğli’de 2 adaylı kongre yarışı başladı. Büyük bir kalabalığın doldurduğu Atatürk Spor Salonu’nunda gerçekleşen seçime CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Başkan Yardımcıları Sedrettin Coşkuner, Adnan Alabay, Özkan Tice, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş, Büyükşehir ve Bayraklı meclis üyesi Yeşim Tekoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, CHP eski Milletvekili Erdal Aksünger katıldı. İki aday kongre öncesinde dostluk pozu verdi. Divan başkanlığını ise Musa Sever yapıyor.



YÜCEL: “BU GÖREVLER KİŞİSEL MENFAATLER İÇİN DEĞİL FEDAKÂRLIKLA, ÜLKE İÇİN YAPILACAK GÖREVLERDİR

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kongre sonrası kazananın CHP olacağına vurgu yaptı. Yücel, “Böyle güzel bir ortamda bir arada olmaktan çok mutluyuz. Çok onurlu ve değerli bir mücadele ve iş yapıyorsunuz. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının emperyalizme verdiği mücadele gibi. O yüzden sizleri bir kez daha kutluyorum. Parti içi demokrasi yarışı dediğimiz kongrelerimiz başladı. Kongre sonrası CHP’nin yönetim kademelerinde görev alacak arkadaşlar CHP’yi iktidara taşıyacak arkadaşlardır. İradesini sandığa yansıtacak olan delegelerimizdir, bu bir demokratik yarışıdır. Kongreyi kim kazanırsa kazansın buradan CHP güçlenerek çıkacaktır. Burada kazanan sadece ve sadece CHP olacaktır. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Türkiye genelinde bir başarıya imza attı ve bu başarıda hepinizin payı var. Bu başarı Türkiye’de Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, hukuk ve adalet arayışına değer veren örgütün başarısıdır. Şunu da unutmamak lazım bu başarının mimar göreve geldiği günden beri CHP’yi tüm kesimleri ile kucaklayan, hukuk, adalet diyen, Millet İttifakı’na öncülük yapan 31 Mart ve 23 Haziran başarı sağlamamıza öncülük eden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Çiğli’de yüzde 62 gibi bir oyla alınan bir seçim var. Ben bunda emeği olan başta ilçe başkanımız Mert Özcan’a geçmiş dönem belediye başkanımız Hasan Aslan’a, geçmiş dönem meclis üyelerimize ve bugün seçilen Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye, yeni seçilen meclis üyelerimize ve ilçe örgütümüze teşekkür ederim. İnanıyorum ki bundan sonra ilçe başkanı olacak arkadaşlarımız da bu başarıyı daha ileriye götürecektir. Bu görevler kişisel menfaatler için değil fedakârlıkla, ülke için yapılacak görevlerdi. Bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. Tüm kesimleri kucaklayan; insanları etnik  kimlikleri, dini inanıcı yüzünden ayrıştırmayan, akademisyenlerinin düşüncelerini açıkladıkları için hapse atılmadı, kadınlarımızın öldürülmediği günler için bu ülkenin CHP’ye ihtiyacı var. CHP bu süreçten güçlenerek çıkacak. Burada kazanan CHP’dir” diye konuştu.



GÜMRÜKÇÜ’DEN KONGRE MESAJI: İKİ ADAY VAR HANGİSİNİN DAHA İYİ OLDUĞUNA İNANIYORSANIZ, VİCDANINIZ KARAR VERECEK VE ONA OY ATACAKSINIZ



Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, partide bugüne kadar birçok alanda görev aldığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 1 yıl önce ilçe başkanlığı görevini bırakıp belediye başkanlığı adaylığı için istifa ettim. Parti meclisimiz bizi görevlendirdi. CHP ailesiyle, İYİ Parti ailesiyle İzmir’in Çiğli’nin Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Laik insanlarıyla birlikte Çiğli’de belediye başkanlığına talip oldum. Sizler olmasaydınız ben ilçe başkanı olamazdım, ilçe başkanı olmasaydım bugün burada karşınıza belediye başkanı olarak çıkmazdım. İl kongresinde mevcut il Başkanımız Deniz Yücel ile yarıştım, o kazandı ben kaybettim. Ben kazansaydım bugün belediye başkanı olamazdım. Alın teri hiç kaybolmuyor. Ben bunun canlı örneğiyim. Çünkü CHP hakkını gün geliyor,  ödüyor. 1999’dan 2019’a kadar 20 senedir emek, çalışma, görev, atama, disiplin her şeyin içerisinde bulundum. Ben sizin desteklerinizle siz varsınız diye yürüdüm. Hep beraber de yürümeye devam edeceğiz. Siyaset, örgütlü olunca güzel, tek başına hiç kimse bir şey kazanamaz. Benim siyaset işi, parti işi sadece kongrelerde var. Geçtiğimiz süreçte örgütü dizayn etmeye çalışan bilediyse başkanlarının ne durumda olduğunu siz de görüyorsunuz. Ben sizden güç alacağım, ama sizlere de güç vereceğim. Ben 18 yaşında partiye geldiğimde genç bir üniversite öğrencisiydi. 20 sene beni hamur gibi işlediniz. Kötü günümde, iyi günümde yanımda oldunuz. Sevgiyle, gözyaşıyla, alın teri ile beni büyüttünüz. 38 yaşında başkan olarak varsam eğer, bu sizin emeğinizle, desteğinizle oldu. Partiden aldığınız güçle, örgütten gelen destekle ancak bir yere gelebilirsiniz. Sizin derdinizde tasanızda yanınızda olacağım. Ne diyor Sayın Genel Başkan bir çocuk yatağa aç giriyorsa orada siz rahat edemezsiniz. Öncelikle Çiğli’de sosyal yardımları yapmalıyız. Bunu yaparken de adam kayırarak değil, gerçekten ihtiyacı olana yapacağız. 26 mahallede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirliyoruz, hayırseverlerin de desteğiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. Belediye olanakları ile bunun çözülmesi mümkün mü? İki aday var hangisinin daha iyi olduğuna inanıyorsanız, vicdanınız karar verecek ve ona oy atacaksınız. Sizin seçtiğiniz arkadaşla mahalle mahalle çalışacağız. Kanat önderleri, İyi Parti İlçe Başkanını da alacağız 26 mahallede çalışacağız. Seçim varmış gibi çalışacağız. Ayakta duracağız, dik duracağız, el ele sırt sırta durmamız lazım.”

417 delegesi bulunan ilçede Mert Özcan 333 Şirin Akgül ise 73 imza alarak yeterli imza oranını toplayarak seçime girdi. 

YENİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI OLUŞTURACAĞIZ

Adaylık konuşmasını yapan Mert Özcan, “Kongreler CHP ilçe başkanlığının  yeni sıçramaya zeminin oluşturmak, yanlışlarımızı bulup hep daha iyileri hayata geçirmek için çok değerlidir. Ötekileşme değil, saygı duyan, ayrıştırmayan birleştiren bütün renklerin bulunduran Çiğli’de yeni bir yönetim anlayışı oluşturacağız. Gücümüze güç katacağız. 14 ay önce Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’den görevi aldıktan sonra hesap verir şeffaf bir yönetim anlayışımızı oluşturduk. 26 mahallede Çiğlimizin hedeflerimizi ve hayallerimizi anlattık. CHP Çiğli kadın kollarına bu nedenle teşekkürü bir borç bilirim. İkinci dönemizde yaptığımız güzel işlere devam etmek için inancımız çok yüksek. Belediye başkanımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışacağız” dedi.

BİZİM HEDEFİMİZ

Konuşmasına devam eden Özcan, “Çiğlimizin sorunlara bilimsel bir bakış açısıyla, rasyonel çözümler üretmek, ortak aklı, kolektif bilinci hakim kılmak, mahallelerimiz arasındaki sosyo-ekonomik farklılıkları analiz çözüm sürecine katkı sunmak için, projelerimiz ve ekibimiz hazır. Yerel Kalkınma Projelerimiz, özel Sektör, Belediye ve STK işbirliği ile Çiğlimizin en temel sorunlarının başında gelen istihdam sorununa, üretimi teşvik eden politikalarımız aracılığı ile çözüm opsiyonları geliştireceğiz. Çiğlimizi İzmir'imizin yıldız ilçesi yapma vizyonu kısa ve uzun vadeli planlarımızın ana temasını oluşturmaktadır. 13 ay önce sizinle uzun bir yürüyüşe çıktık. Bu yürüyüş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı hak, hukuk, adalet yürüyüşüydü. Şimdi ise hedefim, Sayın Genel Başkanımızın başlattığı bu onurlu yürüyüşü, Çiğli'den devam ettirerek, tüm Türkiye'ye yaymaktır. Bu yolda benim için şereflerin en büyüğü, siz değerli Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Örgütü üyelerinin bana olan inancı, yanında olması ve mücadeleme güç vermesidir. Çiğlimizin İzmir’in yıldızı yapmak için kısa ve uzun dönemde temamızı hazırladık. Genel başkanımızın liderliğinde hak hukuk adalet yolunda benimle yürümeye var mısınız? Şimdi vakit uyanma ve uyandırma zamanı. Şimdi vakit 2023’te cumhuriyetine 100 yılında CHP’yi hep birlikte iktidar yapmak zamandır” diye konuştu. 

ÖZCAN: AŞKLA KAL ÇİĞLİ, UMUTLA ÇİĞLİ, İNANÇLA KAL ÇİĞLİ

Rakibi Şirin Akgül’ü tebrik eden Başkan Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz aynı partide, aynı amaç uğruna, aynı örgüt çatısı altında mücadele eden yoldaşlarız. Bu vesile ile demokratik hakkını kullanarak aday adayı olan Sayın Şirin Akgül’e de başarılar diliyorum. CHP Türkiye için umuttur. Bütün halkların, kimliklerin, inançların, renklerin farklılıkların bir arada barış içinde yaşadığı bir Çiğli için, ben bu salondaki herkesi umudu büyütmeye çağırıyorum. Hak, hukuk, adalet yolculuğumda bu dönem de sizlerle birlikte yol yürümek için desteklerinizi bekliyorum. Aşkla kal Çiğli, Umutla Çiğli, İnançla kal Çiğli.” 

ŞİRİN AKGÜL’DEN ELEŞTİRİ YAĞMURU

Mevcut yönetim ve Belediye Başkanı Gümrükçü’ye isim vermeksizin üstü kapalı eleştiride bulunan Şirin Akgül, “Ülkemiz her gün daha içinden çıkılamaz bir hal almaktadır ve bugün iktidarın halkın beklentilerini ve ihtiyaçlarını karşılamadığını görmekteyiz. Ülkemizde yaşayan her vatandaş yarına korkuyla ve endişeyle bakıyor. Bütün bunlardan kurtulmanın tek yolu CHP iktidarından geçmektedir. Biz seçildiğimiz zaman bugünkü üye sayısını 2 katına çıkarmanın mücadelesini vereceğiz, partimize kızıp giden arkadaşlarımızı yeniden barıştırıp geri getireceğiz. Aday olduktan sonra ilk gün belediye başkanımızdan randevu talep ettim, bana dönüş yapmadı. İlçe başkanımızdan da delege listelerini istedim vermedi. Bu nedenle mahalle delegelerinden randevu alıp görüşemedim. Belediye başkan yardımcısı işçilere ‘mobbing uygulayarak beyaz listeye oy vermezseniz işten çıkartırız’ diyor, gücü elinde tutmak için işçi alımı vaat ediyor. Bizim yönetimimizde, biz işçinin emekçinin yanında olacağız. Dışarıdan işçi alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Çiğli’de yüzlerce liyakatlı insanımız varken çaycısına kadar dışarıdan adam getirmek Çiğli halkına saygısızlıktır. Aday olacağımı söylediğimde ‘Bana bu kadar az sayıda delegeyle seçim kazanamazsın’ dediler. Bu çıktığımız yolda geri adım atmadan dik duracağız, çok sesli bir yönetim oluşturacağız. Çünkü CHP demek; özgürlük, eşitlik demek, Türkiye’nin birleştirici gücü demektir. İşte bu noktada Çiğli’de sizlerle birlikte iktidar meşalesini buradan yakacağız. CHP’nin delegeleri kimsenin himayesinde değildir, vicdanları doğru karar verecektir. Biz genel başkanımız önderliğinde hak için adalet için hukuk için yürüdük. Genel başkanımız adaletsizliğe boyu eğmedi, biz de eğmeyeceğiz. Çiğlide haksızlıklara karşı duracağız. Çiğli’yi Çiğlililer yönetecek. Ben Çiğli’nin CHP’li delegelerine güveniyorum” açıklamasında bulundu.



MERT ÖZCAN’IN LİSTESİ

Asil Yönetim Kurulu, Halis Akın, Veysel Aksüt, Gürkan Beyazgül, Yüksel Danışman, Yetkin Er, Gülderen Eren, Erkan Fırat, Sebahat İssi, Hikmet Kara, Neslihan Kılıç, Kadim Kızıltepe, Ali Kemal Kocadağ, Yağmur Önder, Mustafa Tekin, Sıddık Urgan.

Yedek Yönetim Kurulu, Ali Zeynel Köçer, Emrah Mayda, Hüseyin Eyüp Karaduman, Erol Ergün, Fevzi Kaptan, Cemal Yurdakul, Can Fırat, Nimet Düzgün, Derya Göçer, Hasan Mutlu, Şeref Özen, Tülay Taymaz, Önder Yapıcı, Yaşar Bulat, Halife Engin, Sabri Soykan.

İl delegesi, Hasan Akkuş, Sedef Ark, Yaşar Aytuğ Ayaz, Gürbüz Bal, Yusuf Baltacı, Hatice Büyük, Abdullah Demir, Bilent Gül, Hüseyin Güler, Selim Utku Gümrükçü, Ayhan Güneş, Hüseyin Kızılkaya, Cansu Malatyalı, Zuhal Mercan, Ali Mülayim, Barış Okur, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, İbrahim Özdemir, Burçin Özer, Tufan Öztürk, Kazım Pekgöz, Tolga Sağlam, Sinem Sever, Musa Sever, Gizem Şimşek, Heval Burcu Tali, Aslı Balcı Tamtürk.



ŞİRİN AKKÜL’ÜN LİSTESİ

Yönetim Kurulu:
Fatma Çelik, Ergül Akkara, Remzi Babacan, Sevda Elveran, Ayşin Gülbey, Aliye Karayel, Ceylan Kaygın, Ulaş Kılıçarslan, Behçet Köymen, Fırat Küçük, Şefika Kürüm, Mazlum Metin, Mine Şengül, Gülsüm Taner, Tekin Turhan, Songül Yılmaz.

Yönetim Kurulu Yedek: Maya Akın, Erdoğan Baytaş, Ayla Demir, Ahçik Erol, Ayhan Karadağ, İsmigül Kılıç, Yeliz Kızılyıl, Ayhan Korkmaz, Ali Düzgün Kumaş, Erdoğan Küçükşahin, Melih Mekik, Hülya Mumcu, Nurtaç Sığlam, Özden Şut, Özlem Taner, Zahide Teker.

İl Delegeleri: Erkan Akar, Semra Aksu, Halis Alkan, Melis Altın, Veli Altunel, B.Tuncel Atalay, Yılmaz Baykuş, Gülay Beytaş, Yılmaz Beytaş Haki Bilgehan, Zehra Cihangir, Bünyamin Cihangir, Şükran Çağlayan, Ferit Dede, Nazif Demirkaya, Hüseşin Elveran, Zeynel Erdem, Hakan Gündoğan, Çiçek Kaçar, Kasım Karaçar, Arzu Karadağ, Feryal Kaya, Doğuş Ortacan, Binali Öztürk, Burak Pakkan, Yaşar Sert, Nilüfer Taş, Hayriye Yılmaz.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Divan Kurulu Başkanı Musa Sever, Mert Özcan’ın il delege listesinde yer aldığından dolayı eleştirildi. Birtakım partililer ‘tarafsız divan istiyoruz’ şeklinde tepki verdi. Bunun üzerine açıklama yapan Sever, “Bu eleştiriyi divan oluşturulurken yapacaktınız. Divanı bu şekilde suçlamak hem şu ana kadar yönettiğimiz kongreye hem de CHP’nin tüzüğüne ve seçim kanununa saygısızlık olur. Ortada bir usulsüzlük yoktur. Adaylarımızdan, kendilerini destekleyenlerle konuşmalarını rica ediyorum. Sabahtan beri sükunet içerisinde süren seçimimize lütfen zeval gelmesin” dedi.

AYRINTILAR GELECEK...