ÇİĞLİ'DE MUHALİFLER ORTAK ADAY ÇIKARIYOR

TAKİP ET

CHP Çiğli İlçe Başkanlığı yarışına sayılı günler kala, aday olacağına kesin gözüyle bakılan CHP Çiğli ilçe Başkanı Mert Özcan'ın karşısına muhaliflerin ortak aday çıkaracağı öğrenildi. 

Sevilcan GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Mahalle delege seçimleri tamamlanan CHP’de gözler ilçe başkanı adaylarına çevrildi. 14 Aralık’ta başlayacak ilçe kongreleri sürecinde en çok merak edilen ilçelerin başında gelen Çiğli’de muhalifler ortak aday çıkarma kararı aldı. Muhaliflerin ortak adayının da İl eski Başkan Yardımcısı olan Şirin Akgül olduğu öğrenildi. Daha önce aday olacak isimler arasında adı geçen Çiğli Belediyesi eski Meclis Üyesi Süleyman Karadağ ve geçen kongrede şu anki belediye başkanı Utku Gümrükçü’ye karşı kaybeden Erkan Akar’ın yapılan toplantılar sonrasında Akgül lehine çekildiği iddia edildi.

Bu arada görüşmeler sırasında bazı muhalif delegeler ilçe başkanlığı için kadın aday çıkarılması konusunu gündeme getirse de ortaya bir isim çıkarılmaması ve seçim sonuçlarının hassasiyeti nedeniyle bir uzlaşıya varılamadığı öğrenildi.

26 Mahallenin 24’ünü mevcut ilçe almıştı

Hatırlanacağı üzere mahalle delege seçimlerinde 26 mahallenin 24’ünde seçimi CHP İlçe Başkanı Mert Özcan, Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in desteklediği listeler kazanmıştı. Muhalifler sadece 2 mahalle de üstünlük sağlamıştı.