Cinsel saldırı şüphelisi işadamının dosyasında yeni gelişme: Savcı görevden alındı

TAKİP ET

17 yaşındaki E.M.'ye cinsel istismarda bulunduğu şüphesiyle hakkında soruşturma yürütülen Sadullah Alagöz'ün dosyasına bakan cumhuriyet savcısı görevden ihraç edildi.

17 yaşındaki E.M.’ye cinsel istismarda bulunduğu, 24 yaşındaki bir kadını da taciz ettiği şüphesiyle hakkında soruşturma yürütülen ve Bakan Derya Yanık’la fotoğrafı bulunan, iktidara yakın işadamı Sadullah Alagöz’ün dosyasına bakan cumhuriyet savcısı görevden alındı.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, söz konusu gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu.

Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile fotoğrafı olan, cinsel saldırı şüphelisi Sadullah Alagöz’ün dosyasına bakan cumhuriyet savcısı görevden alındı. Savcı, dosyayı özenle ve hızla yürütüyor, delil topluyordu. Son olarak Alagöz’den DNA örneği alınmasını sağlamıştı. Geçtiğimiz günlerde, gazeteci dostlarımız Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın ortaya çıkardığı tecavüz iddiasının ardından, iş adamı Sadullah Alagöz’ün şüpheli olduğu dosyada, mağdur edildiğinde henüz 17 yaşında olan kız çocuğumuzun vekilliğini üstlenmiştik. Olayın duyulmasının hemen ardından, Alagöz hakkında bir başka taciz iddiası daha ortaya çıkmıştı. Bu acele neden, çok iyi anladık ama peşinizdeyiz. Ayrıcalıklı şımarık prensinizi yurtdışına kaçırmanıza seyirci kalmayacağız."

 

 

görevden alma taciz cinsel istismar Sadullah Alagöz