Çıray'dan Özgür Özel ve yerel seçim değerlendirmesi: Özgür Özel hem CHP'de hem sokakta bir umut yarattı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti (İYİP) İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray, CHP Genel Başkanlığı'nı Özgür Özel'in kazanmasını ve bu zaferin yerel seçimleri nasıl etkileyeceğini değerlendirdi. Çıray, Özel'in galibiyeti için, 'Özgür Beyin kazanması hem CHP'de hem sokakta bir umut yarattı' ifadelerini kullandı.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- 4 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38’inci Olağan Kurultayı’nda sandıklardan Özgür Özel zaferi çıktı. Özel; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yarıştığı seçimde Kılıçdaroğlu’nu 536 oya karşı 812 oyla mağlup edip CHP’nin yeni genel başkanı oldu. CHP ve İYİ Parti (İYİP) İzmir eski Milletvekili Aytun Çıray Özel’in zaferini ve bu zaferin yerel seçimlere muhtemel yansımasını değerlendirdi. Çıray, Özel’in zaferinin CHP örgütlerinde ve sokakta umut yarattığını ifade ederek, “Özgür Beyin kazanması umut yarattı” ifadelerini kullandı.
CHP seçmeni sandığa gider
14 Mayıs 2023 genel seçimlerinin kaybedilmesinin ardından seçmende oluşan küskünlüğün Özel ile değişeceğini belirten Çıray, “CHP seçmeni çok bilinçli bir seçmendir ve bu seçmenin kararlarını en çok Atatürkçü yönleri belirler. CHP seçmeni önceden de ‘Sandığa gitmeyeceğim’ derdi ama giderdi. Şimdi durum daha farklı, yeni bir genel başkan var ama bunun yeteceğini de düşünmüyorum. Gelecekteki Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışılacaksa ki bunun için çalışılacak, CHP’nin sadece kazanması yetmiyor, CHP’nin oy oranını çok yükselterek kazanması gerekiyor. Bu oy yükseltme noktasındaki sınır da Kemal Beyin aldığı oy oranıdır” şeklinde konuştu.
“İYİ Parti ile ittifakın manası yok!”
CHP yeni Genel Başkanı Özel’in İYİ Parti ile ittifak yapmasının artık bir manası olmadığını da ifade eden Çıray, “Mesela İstanbul’da sayın Ekrem İmamoğlu aday olacak ve İmamoğlu’na oy veren seçmenin yapısı milliyetçi-Atatürkçü bir yapıda olduğu için ittifak olsa da olmasa da İmamoğlu’na oy verir. İYİ Parti artık eski İYİ Parti değil, gittikçe puan kaybediyor. Ben başka istifalar da bekliyorum, artık dağılan bir parti görünümündedir. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, ‘Eğer beni çekilmeye zorlarlarsa istifa ederim’ demişti ve geçen gün Genel Başkan yardımcılığından istifa etti. İYİ Parti teşkilatını tabana karşı öyle şartladılar ki teşkilatlarda seçime girecekmiş gibi motive oldu. İYİ Parti, eğer seçime ittifakla girerse teşkilatlar da çalışmaz” dedi.
“Zafer Partisi ittifakı daha doğru olur”
Milliyetçi partilerden Zafer Partisi ile CHP yerel seçim ittifakının daha doğru olacağını açıklayan Çıray şöyle konuştu:
“Milliyetçi kanatta yükselen parti Zafer Partisi görünüyor. Bence bunları konuşmak için çok erken ama CHP bir ittifak ihtiyacı hissederse Zafer Partisi ile ittifak yapabilir. İYİP kanadı ittifak için ilk kurulduğu heyecanlı günlerinde değil.”

Aytun Çıray Özgür Özel yerel seçim CHP