Çocukların müzik eğitimi için yardım konseri 

TAKİP ET

İmkânı kısıtlı çocukları müzikle buluşturan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, dev bir konsere imza atmaya hazırlanıyor. Unutulmaz klasik eserlerin çalınacağı konserin orkestra şefliğini dünyaca ünlü şef Howard Griffiths üstlenirken, perküsyonda Burhan Öçal, kanunda Savaş Özkök yer alacak. Konserin geliri ise çocukların müzik eğitimine aktarılacak.

Kurulduğu günden bu yana imkânı kısıtlı ailelerin çocuklarına yönelik olarak çalışmalar gerçekleştiren Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, yüzlerce kişinin katılımıyla bir yardım konseri vermeye hazırlanıyor. 4 Aralık Cumartesi günü saat: 20.00’de İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek konserde J.Brahms’dan Hungarian Dance, W.A.Mozart’dan Eine Kleine Nacht Music, L.V.Beethoven’dan Türk Marşı gibi unutulmaz klasik eserlerin yanı sıra, Halk Türküsü Yemeni Bağlamış gibi parçalarla da dinleyiciyle buluşacak.
Konserin geliri müzik eğitimine aktarılacak
İmkânı kısıtlı çocuklara karşılıksız olarak müzik eğitimi vermek ve barışın sesini müzik ile duyurmak amacıyla 2017’de kurulan Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, 45 çocuk ile çıkılan sanat yolculuğunda 130 çocuğa ulaştı. Orkestra, İzmir’in Kadifekale, Eşrefpaşa, İkiçesmelik ve Agora gibi bölgelerinde yaşayan çocuklardan oluşuyor, bölgenin sosyo ekonomik gelişimine olumlu katkılarda bulunuyor.
Bugüne kadar İdil Biret, Borusan Quartet, Gürer Aykal, Gülsin Onay ve Can Çakmur gibi önemli isimlerle aynı sahneyi paylaşan orkestranın yardım konserinin şefliğini ise dünyaca ünlü şef Howard Griffiths üstlenecek. Perküsyonda Burhan Öçal, kanunda da Savaş Özkök olacak. Konserin tüm geliri çocukların müzik eğitimi için değerlendirilecek.

Yer: İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
Tarih: 4 Aralık Cumartesi
Saat: 20.00


Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği hakkında:
2015 yılında Opera Sanatçısı Selmin Günöz tarafından, çocukları sokaktaki tüm tehlikelerden korumak ve topluma yararlı, kimlikli, adil ,özgürlükçü, bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Sanata ve eğitime gönül veren dostların da destekleriyle,oluşum kısa zamanda büyümeye başlamış 2017 de dernekleşerek Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği olarak tüzel kişiliğine kavuşmuştur.2018 de Yorglass’ın ana sponsorluğu ile Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası olarak faaliyetlerine devam ediyor.“Bir Çocuk Gelişir, Dünya Değişir” düşüncesiyle hareket eden Yorglass Barış Çocuk Orkestrası Koruma ve Geliştirme Derneği, imkânı kısıtlı çocukları sanat bilinciyle eğitmek için çalışmalar gerçekleştiriyor. Venezuela’da Jose Antonio Abreu tarafından kurulan, suç oranının çok yüksek olduğu bölgelerdeki çocukları klasik müzik eğitimi ile sokaktan koruyarak topluma kazandırılan El Sistema modelini Türkiye’de uyguluyor.45 çocukla yola çıkılan proje, bugün 130 çocuk  ve gençlerden oluşan kadrosuyla hergün büyüyen bir senfoni orkestrası olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. İzmir’in Kadifekale, İkiçeşmelik, Agora, Eşrefpaşa bölgesinde sosyo-ekonomik açıdan imkânları kısıtlı ailelilerin çocuklarının yer aldığı Yorglass Barış Çocuk Senfoni Orkestrası bugüne kadar çok sayıda birbirinden ünlü sanatçılarla konser vererek barışın sesini müzikle duyurmaya devam ediyor. 

Yorglass hakkında:
Temelleri 1974’te atılan Yorglass, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki tecrübesiyle sektöre öncülük ediyor. Global ve güvenilir bir marka olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Yorglass, ulusal ve uluslararası pazarlara zengin ürün portföyüyle hizmet veriyor. 1988’de Ege Bölgesi’ndeki ilk ısıcam tesisini kuran Yorglass, 1989’da Bolu’da beyaz eşya camı alanındaki üretim tesisini faaliyete geçirdi. 2015’te Eskişehir, 2017’de Bolu ve 2019’da Manisa fabrikasının devreye girmesi ile müşteri memnuniyetini katlayarak yoluna devam etti. 2019’a kadar Cam Merkezi A.Ş. adı altında Yorsan, Yorim ve Yorglas markalarıyla hizmet veren şirket, 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyerek markalarını ve faaliyetlerini Yorglass çatısı altında bir araya getirdi. 2020’de Çerkezköy fabrikasını da faaliyete geçiren Yorglass bugün itibarıyla üretim ve ticari çalışmalarını; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde kurulu altı tesisinde gerçekleştirirken, ürünlerini 60’a yakın ülkeye ihraç ediyor ve Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.