Çok tartışılan altyapı çalışmaları Kemeraltı'na iyi geldi 

TAKİP ET

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, Kemeraltı'nda aylardır devam eden altyapı çalışmalarının son günlerde yaşanan sel ve taşkınlara karşı Kemeraltı'nı koruduğunu ve çalışmaların tamamlandığı yerlerde hiçbir su baskını ve sel yaşanmadığını söyledi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı ve yeni başladığı dönemde Kemeraltı esnafının tepkisini çeken Kemeraltı altyapısını yenileme çalışmaları meyvesini verdi. İzmir’de son 2 günde görülen şiddetli yağış ve deniz taşması sonucu özellikle Alsancak bölgesinde Kordon ve Kıbrıs Şehitleri Caddesi esnafının ciddi maddi zarar görürken Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda altyapı çalışması tamamlanan yerlerde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin konuya dair GERÇEK HABERCİ’ye yaptığı açıklamada, “Kemeraltı’nda yapılan yerlerle alakalı bir sıkıntımız yok. Altyapıya girme iradesi göstermek her başkana nasip olmadı ama Tunç Başkan çok büyük bir risk aldı ve yine büyük bir adım attı. Tunç Başkanın cesaret göstermesi sayesinde altyapısı yapılabilen yerlerde çok ciddi oranda yağışa rağmen Allah’a şükür artık eskisi gibi bir baskın, sel ya da taşkın yaşanmadı” ifadelerini kullandı.
“Çalışma yapılmayan yerlerde ufak sorunlar oldu”
Kemeraltı’nda henüz altyapı çalışması başlamayan yerlerde ufak baskınlar olsa da ciddi bir maddi zarar ya da baskın görülmediğini ifade eden Girgin şöyle konuştu:
“Sadece henüz çalışmaya girilemeyen sokaklarda birkaç ufak sıkıntı yaşandı ancak o sıkıntıları da anlayışla karşılayabilmek lazım çünkü hem çok büyük bir su baskını ve taşkın yaşandı hem de oralarda henüz çalışma yapılmadı. Çalışmaların devam ettiği yerlerde taşların döşenmesi için dökülen kum ve toprak kaynaklı ufak bir çamurlaşma sıkıntısı var, o sıkıntıyı gidermek için de yağmurlar durur durmaz taş döşeme ve beton atma işine girişeceğiz. Elektrik direkleri yapılıyor şu anda, aynı şekilde İZSU ekipleri sahada baskın riskine karşı görev bekliyor. Yağmur tabi ki de işlerimizi yavaşlattı, umarız kısa sürede durur ve önce yerlerde oluşan çamuru kurutup ardından taş döşeme ve beton atma işine girişip yarım kalan yerleri tamamlayacağız.”

Kemeraltı Semih Girgin