Cumartesi Anneleri'ne polis müdahalesi

TAKİP ET

Cumartesi Anneleri, AYM'nin verdiği 'hak ihlali' kararına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasaray Meydanı'nda açıklama yapmak isterken gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Cumartesi Anneleri, 700’üncü haftadan itibaren eylemlerinin engellenmesine karşı başvurdukları Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği “hak ihlali” kararına rağmen polis ablukasının sürdüğü Galatasaray Meydanı’nda açıklama yapmak istedi. Eylemlerinin 941’inci haftasında “AYM kararına uyun, Galatasaray’daki ablukayı derhal kaldırın” diyen Cumartesi Anneleri’nin açıklaması öncesi ablukanın sürdüğü meydanda polis sayısı arttırıldı.

Meydanda bir araya gelen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, polis ablukasına rağmen açıklamada bulundu. Ancak açıklamanın ortasında anneleri engelleyen polis, daha sonra gözaltı için annelerin etrafını sardı. Bu esnada sık sık AYM’nin kararını hatırlatan anneler ve insan hakları savunucuları daha sonra gözaltına alındı.

"BİRÇOK İSİM GÖZALTINA ALINDI"

Aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ve Cumartesi Anneleri’nin de bulunduğu en az 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: Avukat Eren Keskin, avukat Gülseren Yoleri, Hanife Yıldız, Maside Ocak, İrfan Bilgin, Mikail Kırbayır, Leman Yurtsever, Ayşe Tepe, Sebla Arcan, İkbal Eren, Besna Tosun.

Galatasaray Meydanı’nın bulunduğu İstiklal Caddesi’ndeki polis ablukası devam ediyor.

cumartesi anneleri polis