Cumhurbaşkanı Erdoğan: Destan Yazacaksınız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGVA gençlik buluşmasında tarihi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Karşımızda, 'vakıf çeşmesi' gibi bir gençlik görmek istiyoruz. Diploma değil, ilim ve hikmet peşinde koşan bir nesil hayal ediyoruz. Sizler, Çanakkale'de destan yazan bir neslin evladısınız ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGVA gençlik buluşmalarında hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün bizleri bir araya getiren Türkiye Gençlik Vakfı'na teşekkür ediyorum. Kurulduğu günden beri, TÜGVA'yı, faaliyetlerinizi çok yakından takip ediyorum. Ülkemizin 81 vilayetinde ve 150 ilçesinde tesis ettiği hizmetlerle, vatan sathının tamamında örgütleniyor.

Evlad-ı Fatihan'a icrai bir görev yakışmaz mı? Parlamentoda görev alarak milletin geleceğine hükmedeceksiniz.

Karşımda, ayette bahsedildiği gibi, "Siz, insanlar için ortaya çıkarılan, iyiliği emreden, kötülükten alıkoyan ve Allah'a iman eden hayırlı bir ümmetsiniz." böyle bir ümmeti görüyorum. Siz, böyle bir ümmetin nüvesisiniz, çekirdeğisiniz.

Rahmetli Fethi Gemuhluoğlu'nun tasviri gibi, karşımda 'vakıf çeşmesi' gibi bir gençlik görmek istiyorum. Diploma değil, ilim ve hikmet peşinde koşan bir nesil hayal ediyoruz.

Aklını Pensilvanya'ya kiraya veren değil, ahlakı hayatına miğfer kılan bir nesil hayal ediyoruz.

Peygamber Efendimiz, hep şöyle dua ederdi: "Faydası olmayan ilim, huşu duymayan kalpten, doymak bilmeyen nefisten, kabul olunmayan duadan sana sığınırım." Bu kutlu sözleri, hem şahsi hayatımızda, hem de vakıf işlerinde düstur edinmemiz gerekiyor. Ortak ideallerimiz doğrultusunda, attığınız adımları takdirle karşılıyorum. İnşallah, sizler bu hassasiyetle çalışmaya devam ettikçe, bizler de TÜGVA'yı her alanda desteklemeye devam edeceğiz.

"Katil Sürüleri Bölgemizi Parçalamak İstiyor"

Ülke ve bölge olarak, kritik bir süreçten geçiyoruz. Mültecilerin karşılaştığı insanlık dışı muameleler yüreğimizi yaralıyor. DEAŞ ve YPG örgütleri, FETÖ ihanet çetesi en büyük zararı Müslümanlara veriyor. Katil sürüleri, bölgemiz parçalamak istiyor.

"Bugün de Modern Lawrence'lar Var"

100 yıl önce Lawrence vardı, bugün de sarıklı cübbeli, modern Lawrence'lar var. Bölgemizin geleceği ipotek altına alınmak istiyor. Unutmayın, millet olarak imtihanımız büyük, Müslümanlar olarak sorumluluğumuz ağır. Şartlar ne olursa olsun, bu imtihandan başarıyla geçmek zorundayız. Vahşet görüntülerinin sizleri karamsarlığa sevk ettiğini biliyorum, unutmayın bizler Müslümanız.

Cumhuriyet bizim için yeni bir dönem değildir. Sizler, Çanakkale destanın yazmış bir neslin evladısınız.

"Kılıçdaroğlu Neredeydin?"

15 Temmuz gecesi, F-16'lar karşısında yılmayan gençler vardı. Kılıçdaroğlu, sen Atatürk Havalimanı'ndan kaçıyorduk. Biz o gün seninle buluşabilidrdik, sen neredeydin?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz güzergahı için tıklayınız.

Gençler, ben genç kardeşlerimin, özellikle gençler üzerinde yapacakları çalışmaları önemsiyorum. Biz, bunu önce 30'dan 25'e indirdik, şimdi de 25'ten 18'e indiriyoruz.