Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: FETÖ ile mücadele bu ihanet şebekesi tamamen ortadan kalkana kadar devam edecektir

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümüne ilişkin olarak, "FETÖ ile mücadele bu ihanet şebekesi tamamen ortadan kalkana kadar devam edecektir." dedi.

Habertürk'ten Mehmet Akit Ersoy'un sunduğu 'Habertürk Manşet' programına konuşan Kalın'ın açıklamaları şöyle:

- Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmen diliyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde bir kırılma yaşandı. Darbe başarısız oldu. Türkiye geri gitmedi. Darbelerin yaptığın en önemli zararlardan biri sivil siyasetin itibarsızlaşması olmuştur. Türkiye'de de bu olmuştur. Asker bunun bir ayağıdır, asker tankla, topla, tüfekle sahneye çıkan son aktördür aslında. Bunların arkasında çıkar odakları, yargı, siyasette, iş dünyasında, uluslararası bağlantıları vardır. Yurt dışından bu işleri yönlendirenler vardır. 

- Suriye'de PKK devleti kurmak, bir terör koridoru oluşturmak için kurulan yapıya en sert ve en etkili müdahale 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapıldı. Oraya yapılan harekatlar ile öyle bir müdahale edildi ki, bunlar olmasaydı oralarda terör yapılanmaları oluşacaktı.

- Türkiye darbe girişiminden sonra çok daha kararlı şekilde terörle mücadelesini sürdürdü.

- FETÖ ile mücadele bu ihanet şebekesi tamamen ortadan kalkana kadar devam edecektir. İster Avrupa'da ister ABD'de ister Balkanlar'da nerede olurlarsa olsunlar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. 

- Millet, Cumhurbaşkanımızın o gece kurduğu cümleyi kendisine şiar edindi. Sokaklara çıktı