DANA SALDIRISINDA "ÖLÜMDEN DÖNDÜ"

TAKİP ET

İzmir'in Bayındır ilçesi Pınarlı köyünde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan 80 yaşındaki  Hüseyin Özcan, geçtiğimiz kurban bayramında  kesim sırasında dananın saldırısına uğrayarak ölümden döndü.

Kurban bayramının ilk günü  hayvan kesimi için hazırlanan Hüseyin Özcan dananın kızgınlık döneminden ötürü, hayvanın tepinmesi sonucu kendini yerde buldu ve yaklaşık 600 kilo ağırlığındaki dananın altında kalan hastanın kaburgaları paramparça oldu . Olay yerinde şok geçiren hastanın Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ ne bağlı S.B.Ü. Dr.  Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ne sevki sağlandı.

Hastanenin Göğüs Cerrahisi  bölümünde yapılan tetkikler sonucunda “Çoklu Kaburga Kırığı” olduğu tespit edilen hastaya ,cerrahi müdahalede bulunuldu. Müdahaleyi gerçekleştiren Göğüs Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Figen TÜRK :''Hasta ilk geldiğinde  “Sol çoklu kaburga kırıkları ve iman tahtası kırığı” tespit edildi.Cerrahi müdahalede bulunduğumuz hastaya  ,  Dr. Hüseyin Oğuz Yılmaz  ve ekibi tarafından yoğun bakım desteği sağlandı. Yatışı süresince  gerektiğinde solunum cihazı desteği sağlanan hastamızı, bugün itibariyle taburcu etmiş bulunmaktayız.” dedi.

 

Taburcu olmanın sevincini yaşayan Hüseyin Özcan;  “Bir daha ayağa kalkacağımı ve gündelik yaşantıma devam edeceğimi hiç düşünmüyordum, resmen ölümden döndüm. Beni hastaneye getiren ambulans ekibine, doktorlarımıza, hemşirelerimize ve  tüm sağlık personeline verdikleri  uzun uğraş ve ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Emekleri neticesinde şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum  “ dedi.

Özcan dana izmir il sağlık müdürlüğü saldırı