Davutoğlu: Devlet sele sürüklenip giden vatandaşlarını seyretmek durumunda kaldı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin genel merkezinde 32. İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin genel merkezinde 32. İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketine ilişkin hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Davutoğlu şunları söyledi:

Bu iktidar sahibi kendi güçleri kalıcı milletin vicdanını geçici zannederler. Ama o tablolar milletin hafızasına yerleşti. Devleti yönetenler kriz anında vatandaşını yalnız bırakmış onlarla helalleşmemişse onlara taziye dilememişse o yönetici kadronun meşrutiyeti artık geçersiz demektir. Bu tür kriz durumlarında devlet görevleri esnasında onlarca kriz yönetiminde bulundum. Bir hafta içinde denizaşırı Libya’dan 25 bin kişiyi tahliye ettik. Bir tek vatandaşımızın burnu kanamadan. Kendi vilayetine Kahramanmaraş’a uzanamayan, Hatay’ı günlerce sahipsiz bırakan, Adıyaman’a nerdeyse haberini alamayan bir devlet anlayışı… Nereden nereye geldiğimizin tablosu bu. Kimse asla dini değerlerimizi istismar ederek ‘bu bir kaderdir’ diyemez. Japon için kader olmayan niçin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için kader olsun. Nasıl bir devlet aklı ve devlet kurumsallaşması ki bir afet yaşanmış deprem bölgesinde hemen arkasından sel afeti Şanlıurfa’da ve Cumhurbaşkanı’nın dünya lideri ilan edilen bir yerde devlet sele sürüklenip giden vatandaşlarını seyretmek zorunda kaldı. İçler acısı bir tablo. Şanlıurfa kadim medeniyetin en güzel şehri. Eğer siz o Şanlıurfa’nın zeminine uygun bir yapılaşma yapmazsanız karşılaştığımız tablo bu. Arabaların, insanların sürüklenip selde gittiği... Sürüklenenler vatandaşlarımız değil bu iktidarın acziyetleri, yanlışları.