Davutoğlu'ndan Başkanlık Çıkışı!

TAKİP ET

Meclis'te görüşmeleri devam eden anayasa değişikliği teklifi ile ilgili konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'görüş, değerlendirme ve kaygılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Yıldırım'a aktardığını açıkladı.

Eski AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, anayasa değişikliği teklifi ile ilgili kaygılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiğini açıkladı.

Yeni Şafak gazetesinin sorularını cevaplandıran Ahmet Davutoğlu, "Mevcut değişiklik teklifinin usûl ve içeriğiyle ilgili görüş, değerlendirme ve kaygılarımı, Anayasa Komisyonu öncesinde hem Sayın Cumhurbaşkanına hem Sayın Başbakana detaylı olarak aktardım" dedi. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bütün maddelerle ilgili ve anayasanın bütünüyle ilgili kanaatlerini içeren 'uzun ve detaylı bir metin takdim ettiğini' söyledi.

Davutoğlu, yürütme erki bakımından Cumhurbaşkanlığının tahkim edilip güçlendirilmesinin, yürütmenin bir elde toplanmasının doğru olduğunu, bununla birlikte Meclis'in, milletvekillerinin güçlü kılınmasının da önemli olduğunu söyledi.

'Fire Olmaz'

Davutoğlu, yeni anayasa teklifinin ikinci turunda, AKP içinden fire olmayacağını söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu:

"AK Parti'nin bütünlüğü mutlak surette bu anlamda inşallah ikinci tur oylamalara da yansıyacaktır. Bu ülkede, nihai karar verici millettir. Vesayete karşı yürüttüğümüz mücadelelerde hep bu ilke çerçevesinde hareket ettik. Bugün de, aynı nokta geçerlidir. Bu anayasa değişiklik teklifi de mutlak surette milletin önüne konulmalı, kararı milletimizin vermesi sağlanmalıdır. Milletimiz bütün görüşleri değerlendirecek ve engin basiretiyle doğru kararı verecektir."