Dehşet saçmıştı... 3.5 yıl Rus Polis Akademisi'nde eğitim almış

TAKİP ET

Şişli'de havaya ateş açarak girdikleri döviz bürosundan 500 bin TL'lik dövizi alıp kaçtıkları Bursa Gemlik'te otelde yakalanan şüphelilerden Rus Khalik B.'nin Rus Polis Akademisi'nden 3.5 yıl eğitim alarak mezun olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin polis takibini zorlaştırmak için sürekli otel değiştirdikleri belirlendi.



Şişli 19 Mahallesi Halaskargazi Caddesinde, 15 Eylül 2018 günü, havaya ateş açarak bir döviz bürosuna giren silahlı kişiler, döviz bürosundaki 500 bin TL değerindeki dövizi alarak kaçtı.

Olayın ardından Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Gaspçıların kiraladıkları 34 FK 3639 plakalı otomobille olay yerine geldikleri, olaydan sonra da Esenyurt’ta bir eve gittikleri belirlendi. Polis Esenyurt’taki evi bastı. Evde kimse yoktu. Ev sahibi Metin K. operasyondan 10 dakika önce evden çıkmıştı. Ev sahibi Metin K., kendisini arayarak evde kalanlarla ilgili bilgi almaya çalışan polislere, “Ben sizin polis olduğunuzu nerden bileyim diyerek.” Çorum’a gitti. Polisin ısrarlı görüşme taleplerine sıcak bakmayan Metin K. çağırıldığı İstanbul’da gözaltına alındı. Metin K., evi Gürcistanlı M.S’ye kiraladığını, diğer kalan kişileri tanımadığını öne sürdü. Polis, ev sahibinin bazı bilgileri gizleyerek soruşturmanın seyrini değiştirmeye çalıştığını ve gaspçılara yardım yataklık yaptığını değerlendirdi.

Polis, şüphelilerin Kadıköy’de bir otele girdikleri yönünde bilgiye ulaştı. Otele giden ekipler, şüphelilerin otele girdikten kısa süre sonra ayrıldıklarını belirledi. Polis, şüphelilerin Kadıköy’den sonra Bursa Gemlik’e gittiklerini tespit etti. Şüphelilerin Orhangazi ve Gemlik’te otel odası kiraladıkları, Gemlik’teki otelde kaldıkları tespit edildi. Gemlik’teki otelde Rus Khalik B. ile Ermenistan vatandaşı Gevorg A. gözaltına alındı. Otel odasında yapılan aramada da 144 bin TL değerinde döviz ele geçti.

Khalik B, Gevork A. ve Metin K. Emniyette sorguya alındı. Soyguna karışan kişiler sorguya alınırken, şüphelilerin sürekli otel ve adres değiştirerek polisin takibini güçleştirmeye çalıştıkları belirlendi.

Soygunculardan Rus Khalik B’nin 3.5 yıl Rus Polis Akademisinde eğitim aldığı ancak polislik mesleğine geçiş yapmadığı belirlendi. Emniyette sorgusu tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edilirken, diğer soyguncuların yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.