DEM Parti'ye şair aday adayı

TAKİP ET

Şair Vejdin Çiçek Seferihisar'da başkanlığa talip

Şair-yazar Vejdin Çiçek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) Seferihisar Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurdu.  

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde etkin bir rol oynamak için çalışmalarını hızlandıran DEM Parti’ye aday adaylıkları için başvurular sürüyor. Seferihisar Belediye Başkan Aday Adaylığı için şair-yazar Vejdin Çiçek, dosyasını teslim etti.

DEM Parti İzmir İl Örgütü’ne adaylık başvurusunu yapan Çiçek’e parti yöneticileri başarılar diledi. Yanındaki partililerle DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Mehmet Kuriş’le görüşen Çiçek, pazar günü (17 Aralık) yapılan kongrede eşbaşkanlığa seçilen Kuriş ve yönetim kurulunu tebrik etti.

KATILIMCI BİR YÖNETİM

Çiçek, DEM Parti’nin Türkiye geleceği için önemli bir hattı temsil ettiğini ifade ederek, “Demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşması ve partimizin iki kutuplu Türkiye siyasetinin  gerçek halkçı, eşitlikçi, özgürlükçü, üçüncü yol çizgisinin güçlenmesinden geçer. İlçemizde bu siyaset anlayışının başarısı için aday adaylık başvurumu il örgütümüze sundum” dedi.

Çiçek, Seferihisar’da esnafın, çiftçinin, gençlerin, çocukların ve engellilerin daha yaşanılır bir ilçeyi hak ettiğini söyleyerek, “Katılımcı, meclisin etkin olduğu, kent sakinlerinin sözünün yönetime ulaştığı bir anlayışı hakim kılmak istiyoruz. Bu anlayış yerel yönetime kazandırıldığında kentin çözülemeyecek sorunu yoktur” diye konuştu.

KÜLTÜR, SANAT VE BİLİM

Çiçek, özellikle çocukların ve gençlerin kültür, sanat ve bilimle buluşmasını önemsediklerinin altını çizerek, “Seferihisar, DEM Parti yönetiminde evrensel sanat değerlerinin buluştuğu bir ilçe olacak. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza sanat dolu bir kenti solumalarını sağlamak öncelikli hedeflerimiz içinde olacak” ifadesine yer verdi.

Çiçek, yerel yönetimlerde doğrudan demokrasinin kenti nasıl ileriye taşıdığını gösteren bir yönetim sergileyeceklerini kaydetti.

VEJDİN ÇİÇEK KİMDİR?

1974 Derik doğumlu Vejdin Çiçek, farklı iş kollarında işçi olarak çalıştı. Seferihisar’da inşaat alanında çalışan Çiçek, ilçenin tanınan esnafları arasında yer alıyor. Son yıllarda edebiyat alanında eserler veren Çiçek, “Yanan Külde Vuruldum” ve “Musa Anter Destanı” adlı şiir kitaplarını yazdı. Öykü çalışmalarını sürdüren Çiçek, Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi olarak da çeşitli etkinliklere katıldı.

DEM Parti