Demirtaş ve Zeydan açlık grevine başlıyor

TAKİP ET

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, açlık grevine başlıyor. HDP'li vekiller cezaevindeki ihlallere karşı duyarlılık çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne Cezaevi’ndeki hukuk dışı uygulamalara karşı açlık grevine başlayacaklarını duyurdu. HDP Siirt milletvekili Besime Konca da 5 gündür açlık grevinde.

Tutuklu DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in ise 1-5 Nisan’da açlık grevine başlayacağı belirtildi.

HDP’den yapılan açıklamaya göre Demirtaş ve Zeydan’ın mesajı şöyle:

“Edirne Cezaevi Müdürü’nün diyaloga kapalı tutumu, hukuk dışı uygulamaları, diğer mahkumlara yönelik insanlık dışı uygulamaları, günlerdir devam eden açlık grevlerinin bitirilmesi konusunda hiçbir iyi niyet adımı atmamış olması nedeniyle biz de Cuma gününden itibaren açlık grevine başlıyoruz.

“Kamuoyunu cezaevlerinde devam eden açlık grevleri ve ihlaller konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve HDP Cezaevi Komisyonu Sözcüsü Burcu Çelik, ilerleyen saatlerde cezaevlerinde devam eden süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine ilişkin, HDP İzmir il binasında basın toplantısı düzenleyecek. Çelik’e HDP PM üyeleri ve İzmir İl Eşbaşkanlarının yanı sıra grevdeki tutuklu ve hükümlülerin aileleri de eşlik edecek.

Açlık grevinde Şakran Cezaevi 42. gününe girerken, Edirne cezaevi ise 33. günü geride bıraktı. 

selahattin demirtaş abdullah zeydan hdp milletvekili açlık grev siyaset haber gündem