Demokrasi ve Atılım Partisi'nde görev dağlımı belli oldu; işte yönetime giren isimler

TAKİP ET

Eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nde (DEVA) yönetime giren isimler belli oldu. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin DEVA Genel Sekreteri olurken, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Teşkilat Başkanlığı’na, eski Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanlığı’na, AK Parti’den istifa eden Mustafa Yeneroğlu Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı’na getirildi.

21 kişilik yönetim kadrosunda 7 kadın görev aldı. Yönetimde yer verilen Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Bsşkanlığı’nı Yasemin Bilgel üstlendi.

DÖNERTAŞ DA VAR!

DEVA’nın kurucular kurulunda yer alan İzmirli iş insanı İbrahim Dönertaş da, partinin Genel Merkez Yönetim Kurulu asil listesine adını yazdırmayı başardı.

İzmir’de teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü belirten İbrahim Dönertaş, “Listelerimiz bu hafta hazırlanıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren harekete geçeceğiz. Teşkilat İşleri Başkanımız Nihat Ergün ile sürekli istişare halindeyiz. Çok güçlü bir sistem oturtacağız. İl Başkanlığı için de çalışmalarımız devam ediyor. Çok kuvvetli adaylarımız, görüştüğümüz isimler de var. En kısa sürede il başkanımızı da kamuoyuna duyuracağız” dedi.

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ (ASİL)

Abdurrahman Bilgiç, Ali Rıza Babaoğlan, Ali Ufuk Yaşar, Altuğ Ankaralı, Arzu Kılıçlar, Ayşe Ezgi Yıldırım, Bekir Sıtkı Aslan, Birol Aydemir, Burak Dalgın, Burcu Kılıç Yağan, Bünyamin Ünlü, Canberk Demirci, Candan Karlıtekin, Cavit Dağdaş, Cem Avşar, Cennet Uslu, Deniz Karakullukçu, Doğa Şanlıoğlu, Elif Esen, Evrim Rızvanoğlu, Fazıl Hüsnü Erdem, Gül Didem Pekuz, Gülay Göktürk, Gülçin Avşar, Hasan Karal, Hatice Selvi Demirel, İbrahim Dönertaş, İbrahim Halil Çanakcı, İdris Şahin, İkram Dinçer, İlker Çelik, Kadircan Köşdere, Medeni Yılmaz, Mehmet Emin Ekmen, Mehmet Şanver, Mustafa Uçak, Mustafa Yeneroğlu, Münevver Helin Fırat, Nazlı Seda Vural, Nevim Bilici, Nihat Ergün, Oğuzhan Aygören, Ramiz Ongun, Sadullah Ergin, Sanem Oktar, Seyit Halil Özsoy, Tuğba Tapsız, Yasemin Bilgel, Zeynep Dereli, Zeynep Tatar