Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Adayı tartışmayı son toplantıya bırakmadık

TAKİP ET

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı ve seçim yenilgisi hakkında değerlendirmeler yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Millet İttifakı ve seçim yenilgisi hakkında değerlendirmeler yaptı. Duvar’dan Ceren Bayar’a konuşan Uysal, “Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmanın aylarca yapılmamış olması da bir başka tartışma konusu. 3 Mart akşamına kadar bu konuyu hiç tartışmadınız mı?” sorusunu şöyle yanıtladı:

Tartışma yürütülmez olur mu? Uluslararası ilişkilerde de bu böyledir. Devlet başkanları düzeyinde bir toplantı düzenlenirken o toplantının öncesinde, arkasında pek çok hazırlıklar yapılır. Bu süreç içerisinde her siyasi parti kendi içinde de değerlendirmeler yaptı. Kamuoyunun önünde birtakım açıklamalara bağlanmasa da her siyasi parti usul ve esasla ilgili değerlendirmelerini yaptı. Netice itibariyle cumhurbaşkanlığı seçimi bir kişi karakteri üzerinden sürüklenecek bir seçim. İçinde bulunduğumuz tarihi şartların, ülkenin şartlarının, siyasetin şartlarının, siyasetin güç dengelerinin ortaya koyduğu sınırlar var, imkanlar var, riskler var. O çerçevede herkes değerlendirdi.

Şöyle bir genel yanılsama var; “son toplantıya bırakıldı” gibi. Aslında son toplantıya bırakılmadı. Resmi olarak konuşulmadı gibi görünse de her siyasi parti karşılıklı olarak bütün bu değerlendirmeleri yaptı.

Seçmen kitlesini endişeye sevk ettik
 

“Akşener'in masaya geri dönüşünü sağlayan “İki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması” formülünden sizlerin haberdar olmadığını söyledi Akşener. Haberdar değil miydiniz?” sorusunu, “Böyle bir bilgilendirme olmadı. Toplantı başlamadan evvel İYİ Parti Sözcüsü'nün yaptığı birtakım açıklamaları izleyebilmiştik ancak. O vesileyle bilgi sahibi olduk” şeklinde yanıtlayan Uysal, “İtirazınız oldu mu bu formüle?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Aday isimleri konuşulmadan hatırı sayılır bir zaman dilimi öncesi, doğru stratejinin bir cumhurbaşkanı adayı ve bir cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olduğu fikrimizi Sayın Kılıçdaroğlu'na ifade etmiştim. Ama olmadı.

Sonuç itibariyle baktığınızda “etkili ve yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı” hüviyetleriyle liderlere iki büyükşehir belediye başkanının katılması seçmen nezdinde bir güvensizliğe sebebiyet verdi. “Bu kadar çok sayıda aktörün olduğu bir yerde Türkiye nasıl yönetilecek” gibi bir endişeye sevk ettik seçmen kitlesini.

Demokrat Parti Genel Başkan