Depremden etkilenen 10 ilde afetzedelere teslim edilen prefabrik yapı ve konteynerlerde KDV oranı düşürüldü

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle deprem bölgesine gönderilen prefabrik yapı ve konteynerlerin, afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 kentte prefabrik yapı ve konteynerlerin Katma Değer Vergisi (KDV) oranı düşürüldü.

AA’nın aktardığına göre, prefabrik yapı ve konteynerlerin, afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde büyük yıkım yarattı. Deprem felaketinde 9'uncu güne girilirken, geç başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Son verilere göre, deprem nedeniyle 31 bin 974 kişi yaşamını yitirdi. 10 ilde 41 bin 791 bina için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığı bildirildi.

Depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda 195 zanlının sorumlulukları tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerden 14'ü çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 3 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi. Ayrıca 8 şüpheli hakkında yakalama kararı, 48 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

Deprem KDV oranı düşürüldü afetzede