Dervişoğlu'ndan iddialara net cevap: "Genel merkezin İzmir'de başkan adayı yok!"

TAKİP ET

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, kulislerde genel merkezin adayı olduğu yönünde ismi geçen Sinan Bezircioğlu ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nin yaklaşması nedeniyle kulislerde başkan adayları ile ilgili birçok iddia konuşulmaya başlanmıştı. Bu iddialardan birisi de kulislerde adı geçen Sinan Bezircioğlu’nun genel merkezin adayı olduğu yönündeydi. İYİ Partili Dervişoğlu, söz konusu iddialara yanıt verdi. Dervişoğlu, “Genel merkezin İzmir’de bir başkan adayı yok” diyerek söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

“İYİ Parti hiçbir kimsenin siyasi kölesi değildir”

‘Bu dedikoduyu burada notlandırıyorum’ diyerek Sinan Bezircioğlu ile ilgili iddialara yönelik konuşmaya devam eden Dervişoğlu, “İYİ Parti genel merkezinin İzmir’de bir başkan adayı yoktur vardır diyen varsa bana gelsin. Bu adaylarımızın her birinin genel merkezde tanıdıkları vardır. Genel merkezimizin kurumsal bir iradesi yoktur. Benim kongrede bir oyum var ilçe başkanlarım ile görüşerek karacağım. Ben kimim? Sizin oylarınız ile seçilmiş bir kardeşinizim. Ben sizin kaderinizi ne hakla belirleyeyim? Ben o kongre salonuna yansıyacak iradeye saygı göstermek zorundayım. İYİ Parti hiçbir kimsenin siyasi kölesi değildir” ifadelerini kullandı.

“İktidara yürüyen partilerde bunlar olur”

‘Parti büyüğü’ söylemleri ile ilgili konuşan Dervişoğlu, “Yaşımızın da kemale ermesi münasebetiyle bize gittiğimiz yerlerde parti büyüğü diyorlar. Ağabey kardeş olmak benim tercih ettiğim sıfatlar. Ağabey diye anılanlar doğru görev tercihlerinde bulunmalı. Kendisine sıfatlar yüklenmiş insanların görevi birleştirmektir kutuplaştırmamak ve birleştirmektir. Bunun dışında adıma tan varsa onun niyeti bozuktur. Ben bugüne kadar bu konu ile ilgili hiç konuşmadım. Ben sürecin doğru yürütülmesinden yanayım. Bazı art niyetli çevreler tarafından arzu etmediğim tartışmalar içine çekilmek istendim. Bunlar yapılmaması icap eden işlerdir. İktidara yürüyen partilerde bunlar olur, moralinizi bozmayın düzeltilmeyecek hiçbir şey yoktur. 4 arkadaşımız adaylığını açıkladı kendilerine başarılar diliyorum. Elbette bir hedef ortaya koydular ve o hedefin gerçekleştirilmesi için çaba sarf ediyorlar” dedi.

“2-3 kişi ancak çete kurabilir, vicdanı temsil edemez”

Dervişoğlu, Emre Eryıldıran’ın adaylığı ile ilgili konuşarak, “Konuyla ilgili ilçe başkanları ile görüşüyor ve aday olup olmayacağına karar verecektir. Bu Müsavat Dervişoğlu’nun adayı diye dedikodular var. Diğer adaylar da benim kardeşimdir. Emre Eryıldıran da benim dünya ahiret kardeşimdir. Ama ben özel ilişkilerimi siyaset mertebelere göre inşa etmem. Biz İYİ Parti’den Türkiye’den İzmir’den yana taraf olacağız. İYİ Parti’nin birlik beraberlik ve hedeflerine kimse zarar veremez, bu ham bir hayaldir. Böyle durumlarda fırsatlar da olabilir fırsatçılar da çıkabilir. 2-3 kişi ancak çete kurabilir, vicdanı temsil edemez. Kimse söylediğimden yanlış bir şey çıkarmasın” diye konuştu.

 

Müsavat Dervişoğlu iddia cevap Genel merkez İzmir