Dervişoğlu: "Vatandaşı dertleriyle baş başa bırakmayın"

TAKİP ET

Türkiye'nin gerçek gündemi ile meşgul olduklarını ifade eden İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 'Vatandaşı dertleriyle baş başa bırakmayın, bu çağrım öncelikle iktidar milletvekillerine' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, vatandaşa destek olunması, sorunlarının dinlenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye’nin gerçek gündemi ile meşgulüz, yapay gündem ile uğraşıp zaman kaybetmiyoruz. İzmir’in bütün milletvekillerine sesleniyorum; ama özellikle iktidara mensup milletvekillerine. Vatandaşı dertleriyle baş başa bırakmayın, onların dertlerine çare olmak için vatandaş içe iç içe olun” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, konuşmasında depreme ve okulların duruma da değindi.



“Hükümet İzmir’le rekabet ediyor”
İzmir hem nüfusu hem de sorunlarını büyük olan bir kent olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu, “Hükümetin İzmir’le rekabet etmek gibi bir problemi var. Öncelikle hükümetin bu sorunu aşmasını temenni ediyorum. Vatandaşa yapılan hizmetlerin kim tarafında yapıldığı önemli değil. Ortak adımlar atılması gerekiyorsa bu adımları atarken geri durulmaması gerekiyor. Kredinin onaylanması konusunda sorun var, kredinin alınabilmesi için hükümetin doğru adımlar atmasını bekliyorum. İzmir halkla inatlaşmak İzmir halkında bir şey katmaz” ifadelerini kullandı.



“Vatandaş, pelikanlardan daha fazla ilgi görmek istiyor”
Millet İttifakı’nın milletin talebi ile kurulduğunu, her partinin ayrı kurum olduğu için doğal olarak fikir ayrılıkları olabileceğinin vurgulayan Dervişoğlu, “Partilerin sözcüleri beyanda bulunur. Bu ittifakın millet tarafından istendiğini söyledik. Bağlayıcı olan liderlerin söylemidir. İzmir'de Millet İttifakı olarak seçime girdik, yerel seçimlerde gerçekleşen bir ittifaktır. Sandıklar açıklandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız bir açıklamada bulundu. İttifak, sandığın açılmasının, sonuçlarının açıklanmasının ardından fiilen bitmiştir. Ancak milletimiz ittifakın sürdürmesini istiyor. Bizim CHP ile görüş ayrılıklarımız fikir ayrılıklarımız olabilir ancak bu Millet İttifakına zarar vermez. Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ‘Ben sadece İzmir'de yaşayan vatandaşın değil, pelikanların da belediye başkanıyım’ diyor. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor” açıklamasında bulundu.
“Sıraları okullara öğrenciler taşıyor”
Dervişoğlu, “Deprem nedeniyle eğitim-öğretime bazı okullarımızda devam edilemiyor. Bu okullar başka yere taşınarak eğitim başka okullarda yapılıyor Güzelbahçe’de bulunan 60. Yıl Anadolu Lisesi’nde bunu kendim gördüm. Okullara yeterli miktarda ödenek gelmediği için öğrenciler sıraları kendileri taşıyor” diye konuştu.
“Vekil öğretmenler kadroya alınsın”
Dervişoğlu, okullardaki öğretmen eksiğine de değinerek şunları söyledi:
“Her yıl olduğu gibi bu yılda eksiklerle başladı. Eksiklerin başında öğretmen açığı geliyor. 26 Haziran tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız yurtiçi gezisinde kendisine öğretmen açığı olduğu ve atanmasıyla ilgili gayret sarf edilmesi istendiğinde öğretmen açığı bulunmadığı ifade etti. Sayıştay raporuna ve MEB’in açıkladığına göre öğretmen açığımız var. Bu yıl 35 bin öğretmen ataması yapıldı. Ücretli vekil öğretmenlerin kadroya alınması talebimizi buradan yineliyoruz. Atanamayan öğretmen sayısı 500 bine yaklaşırken Türkiye’de her sene 40 bin öğretmen yetişiyor. Programsızlık nedeniyle sancı giderek büyüyor.”
“Kentsel dönüşüm ranta dönüştürülmemeli”
Depremde evleri yıkılan vatandaşların belirsizliği devam ettiğini, vatandaşların sorunlarının nasıl çözüleceğine dair ciddi açıklamalar beklediklerini aktaran Dervişoğlu, “Emsal kaynaklı birtakım sorun olduğu söyleniyor. Depremzedeler birtakım dernek ve platformlar kurmaya başladı; ama karşılarında hala bilgi alabileceği yetkili kişiler bulamıyorlar. Kentsel dönüşümün ranta dönüştürülmemesi için bu konunun takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.
“9 Eylül’ün 100’üncü yılı için hazırlıklara başlanmalı”
Dervişoğlu, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı için hazırlanması gerektiğini belirterek, “Önümüzdeki yıl İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılını kutlayacağız. Bu sefer sadece eğlencelerle değil 100’üncü yıl kutlamalarına farklı bir anlam yüklemenin iyi olacağını düşünüyorum. 100’üncü yıl için sempozyumlar, konferansların ve panellerin yapılarak önümüzdeki yılın bir ‘İzmir yılı’ olarak tarihe geçmesini temenni ediyorum” dedi.
“Çiftçinin sorunlarına çare aranmalı”
Torbalı’da çiftçinin zarar etmemek için ürünlerini toplamadan tarlalarını yeniden sürdüğünü belirten Dervişoğlu, şunları ifade etti:
“İlçe ziyaretleri yapıyoruz. Hem metropolleri hem de küçük ilçeleri ziyaret ederek, esnaf ziyaretleri yürütüyoruz. Esnafımızın, çiftçimizin sorunlarını dinliyoruz. Çiftçimiz çok zor durumda, girdi maliyetleri aşırı yüksek; ama ürün fiyatlarının yerine sayıyor. Yem fiyatlarının attı; ama süt fiyatları hala çok düşük. Bu nedenle mesleklerinden vazgeçmek istiyorlar.  Özellikle sebze üreticileri, fiyatların tüccara bırakılmamasında son derece mustaripler. Torbalı’da beklentilerine karşılık fiyat bulamadıkları için ürünlerini kaldırmadan tarlalarını yeniden sürmüşler. Onların bu yılı nasıl geçireceğini biz içimizde yara olarak hissediyorsak hükümetin de aynı ıstırabı hissederek çiftçinin sorunlarına çare araması gerektiğini hatırlatıyoruz.”
“İzmir’in trafik problemine çözüm üretilmeli”
Dervişoğlu İzmir'deki trafik sorununa çözüm üretilmesi gerektiği çağrısını yaparak, "İzmir'in önemli sorunlarından biri trafik. Bu sorunun çözümü için ciddi adımlar atılmadılar. Hem merkezi hem yerel yönetimin koordinasyon içinde bu sorunu çözmek için adımlar atmasını beklemekteyiz. Torbalı'nın Pamukyazı mahallesinde önemli bir mesele var. Biz bizzat oraya giderek gördü ve orada yaşayanlar ile toplantı yaptık. Orada bir kavşak yapılmış, mühendisler sanki trafik akışını nasıl sağlarız diye değil de nasıl kaza yapılması sağlanır çalışması yapmış gibi görünüyor. Ben o kavşaktan iki kere döndüm, ikisinde de kaza riski kendisinin hissettirildi. Bir yol çalışması yapılmış ve mahalle ikiye bölünmüş ancak ne üst geçit ne yaya geçidi ne de alt geçidi mevcut. Bu konuda çalışıyoruz. Bakanlık orada ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Karşıdan karşıya geçerken ölümlü trafik kazaları oluyor” sözlerine yer verdi.