DEVA İl Başkanı Ösen'den enerji kesintisi değerlendirmesi: "2021 yılından beri arz yönünde sorunların olduğu aşikâr"

TAKİP ET

Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, enerji kesintileri ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Ösen, 2021 yılından bu yana arz konusunda sorunların yaşandığını aktardı.

GERÇEK HABERCİ- Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, son yaşanan enerji kesintileri hakkında konuştu. Global bir enerji krizi yaşandığını belirten Ösen, “2021 yılından beri arz yönünde sorunların olduğu aşikârdır. Anlık ortaya çıkan bir durum değildir” dedi.

“Tutarsız bir yönetim sergileniyor”
Devletin görevi sanayiciye üretim için uygun ortamı ve öngörülebilirliği sağlamak olduğuna dikkat çeken Ösen, “Anlık verilen kararlarla tutarsız bir yönetim sergileniyor. İhracat ve üretim seferberliğinin bu şekilde plansız, programsız ve günden güne değişen kararlarla yaratılamaz” diye konuştu. 

“Üretimi durdurup yeniden başlatmak çok maliyetli”
Ösen, seramik, metal, cam, gıda ve benzeri üretimi durdurup tekrar başlatmanın çok yüksek maliyetli olduğunun altını çizerek, “Üst üste geçen soğuk gün analizlerimizi yapar, istatistiki olarak yüzde 1 ihtimal bile olsa, zorunlu bir kesintide maliyetin en düşük seviyede tutulması için sanayi üretim envanterimiz hazırlar ve planımızı çok önceden yapmış olurduk.
Seramik, metal, cam, gıda ve benzeri üretimi durdurup tekrar başlatmanın çok yüksek maliyetli olduğu fabrikalarımızın hangileri olduğunu tespit etmiş ve acil önlem planlarımızda hangi sektörlerin muafiyet kapsamında tutulması gerektiğini maliyet analizi ile belirlemiş olurduk” açıklamasını yaptı.

“2008’de Türkiye ekonomisini düzlüğe çıkartmıştık”
Son olarak küresel sorunların akıl ve bilime öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Ösen, “Deva Partisi kadrolarıyla çok daha az maliyetle yönetilebileceğini belirterek, parti yönetimimiz 100 yılda bir gelen 2008 küresel ekonomik krizi liyakatli kadrolarıyla yönetmiş Türkiye ekonomisini düzlüğe çıkarmıştır. Yaptık ve yeniden yapabiliriz” ifadelerini kullandı.