DEVA kapağında AK Parti logosu

TAKİP ET

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nin onaylı Spotify hesabında AK Parti'nin logosunun yer alması tartışmalara yol açtı.

İsveç merkezli bir müzik şirketi olan ve hem çevrimiçi hem çevrimdışı müzik dinleme imkanı sunan dijital müzik platformu Spotify'de onaylanmış hesabı bulunan DEVA Partisi'nin kapak fotoğrafı dikkat çekti.

Kullanıcılar, müzik uygulamasının arama motoruna "DEVA Partisi" yazdığında karşılarına çıkan kapak fotoğrafını görünce şok yaşadı.

Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını yaptığı DEVA Partisi'nin onaylı Spotify hesabının kapak fotoğrafında AK Parti'nin logosu yer alıyor.

Bu durumla karşılaşan kullanıcılar, yanlışlıkla AK Parti'nin adını yazdıklarını sansalar da ikinci kez kontrol ettiklerine doğru yazdıklarını anlayınca şaşkınlık yaşadı.

Bu durum, sosyal medyada tartışma yarattı.

DEVA PARTİSİ SİBER SALDIRI OLDUĞUNU AÇIKLADI

DEVA Partisi yetkilileri, Spotify yetkilileri ile iletişime geçerek durumu düzeltmek için başvuruda bulundu. DEVA yöneticileri, Spotify ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini ve sorunun pazar gününden bu yana devam ettiğini belirtti.

DEVA Partisi yetkilileri, "Siber saldırganlar sahte belgeler ve sahte e-postalar kullanarak hesabın ikinci sahipliğini ele geçirmişler. Şu anda hesabı geri alamıyoruz ve gerekli evrakları Spotify'a ilettik, geri alınmasını bekliyoruz." şeklinde bilgi verdi.

AK Parti DEVA