DEVA Partisi İl Başkanı Kaya Ösen, "Siyasi tükenmişlik ülkemizin her noktasında gözüküyor"

TAKİP ET

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Kaya Ösen, Isparta'da yaşananın siyasi tükenmişlik olduğunu vurgulayarak, 'Yönetememe hali ülkemizin artık her noktasında gözüküyor' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, son yaşanan gelişmeleri GERÇEK HABERCİ’ye değerlendirdi. Kaya Ösen, Marmaris’te ki yangına ve Kastamonu Bozkurt’taki sel felaketine işaret ederek, “Isparta’da gördüğümüz şey Türkiye’de son yıllarda yaşadığımız siyasi tükenmişliğin, yönetememe halinin, ülkemizin artık her noktasında gözüküyor olmasıdır. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Isparta’yı da bu noktada değerlendirmek gerekiyor” diye konuştu.
“Şikâyetleri artık hükümet bile duydu”
Kaya Ösen, elektrik üzerinde atılacak her adıma dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Şikâyetleri yalnızca biz değil hükümet yetkilileri de duymuş durumda. Basından edindiğim bilgilere göre elektrik ile ilgili yeni bir düzenleme daha yapılacağını öğrendim. İnsan nasıl havaya suya bağımlı ise yüzyılımızda da artık enerjiye bağlı. Bu bağlılık sadece iş veya eğlence için değil, hastaların bağlı olduğu tıbbi araçların, çocukların sağlıklı yetişmesi için mecburi gereçlerin kullanılmasına olanak veriyor. Hal böyleyken yaşamın doğrudan bağlı olduğu elektrik üzerine atılan adımların çok ciddi şekilde düşünülmesi gerekiyor” görüşünü aktardı.
Isparta’da da yaşanan elektrik kesintisinin ardından görev yapan valinin görevden alındığını hatırlatan Kaya Ösen, “Açıklama Covid ile ilgili olduğu söylenildi ancak toplumun büyük bir kısmı bu duruma inanmadı. Acı verici olan bir vatandaşımın soğuktan donarak öldüğü iddiaları ortaya atıldı. Yine bu konuda vefat eden vatandaşımızın doğal nedenlere bağlı olarak hayatını kaybettiği söylendi. Bu noktada vefat eden vatandaşımızın elektriğin kesik olduğu günlerde vefat etmiş olması akıllara soru işaretlerini getiriyor” dedi.
“Siyasi çekişmelerle vakit kaybetmemeliyiz”
Kar yağışının ardından elektrik kesintilerinin yaşandığı Isparta'ya ilişkin olarak, ‘Isparta Belediyesi’nin CHP’li belediyelerden gelen yardım almadı’ iddialarını değerlendiren Kaya Ösen, “Elbette son derece üzüntü verici olarak değerlendiriyorum. Kar yağışında benzer çıkarımların İstanbul’da da hâkim olduğunu hep birlikte gördük. Biz DEVA Partisi olarak siyaseti, insan hayatını kolaylaştırmak, insana hizmeti görev edinmek için yapıyor ve kurguluyoruz. Bu yüzden tüm siyasi aktörlerin, Türkiye’nin siyasi çekişmelere ve inatlaşmalarla vakit kaybetmemesi gerektiğini hatırlaması gerektiğini söylüyorum” açıklamasını yaptı.
“Faturalar aylık kiraları geçmiş durumda”
Kaya Ösen, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, ‘Bazı elektrik faturaları abartılıyor. ‘Geçen ay 300 liraydı, bu ay 2 bin lira oldu’ söylemleri gerçekçi değil. Ben 115 metrekare evde oturuyorum, 5 kişiyiz. Geçen ay 171 liraydı bu ay 242 liralık fatura geldi’ ifadelerine de değinerek, “Eğer bu açıklamalar samimi ise o halde kepenklerine ve kapılarına elektrik faturalarını yazan, son yıllardaki olaylarda yardım edilmeyen, korunmayan, dükkânını kapatmak zorunda kalan esnaflar samimi değil. Esnafların elektrik ve doğalgaz faturaları ayrı ayrı şekilde aylık kiralarını geçmiş durumda” ifadelerini kullandı.
“Bu kış Türkiye’de kombiler el yakıyor”
AK Partili Ayvalı’ya yönelik eleştirilerini sürdüren Kaya Ösen, “Elektrik yalnızca hanelerde kullanılmadığı gibi, çocuklarını ve hastalarını ısıtmak zorunda olan aileler bu sert kış günlerinde kombilerinin derecelerini korka korka yükseltiyor. Şartları uygun olanlar kombiye yanaşmıyor. Bu kış Türkiye’de kombiler el yakıyor.  Hal böyleyken vatandaşa kulak vermeyip, vatandaşla inatlaşan siyasi kuruluşların takdirini halkımıza bırakıyor ve şu soruyu sormak istiyorum. Faturalar yüksek değilse neden 2 kez faturalar üzerinde düzenleme gereği duyuyorlar?” diyerek sözlerine son verdi.