Diş Beyazlatma Yöntemleri

TAKİP ET

 

 



 

Diş beyazlatma tekniklerini uyguladıktan ve sonuca ulaştıktan sonra ortalama ömrü 3 yıl olarak belirlenmiştir. (Tabi kişisel alışkanlıklarınız sigara alkol bunun ömrünü düşürebilmektedir.)

 



Beyazlatma işlemi sonrasında bazı kişilerden hassaslık konusunda şikayetler alınsa da bu hassasiyet durumları 1-3 gün içerisinde geçmektedir. Ayrıca hassasiyet durumlarından ötürü 16 yaşından küçüklere yapılmaması önerilir.

 



 

Beyazlatma işlemleri sonrasında destekleyici diş macunları kullanılması önerilir.

 

Beyazlatma işleminin ardından uygulanan kişiler ilk 1-2 hafta diş tonuna etkileyici gıdalardan uzak kalmalıdır.

 

Dişlerinizin yüzeyine sigara, alkol ve çeşitli etkilerden dolayı diş tonlarınızdaki düşmeye karşın diş taşı temizliği ve ardından yapılan profesyonel fırçalama ile bu lekelerden kurtulunabilir.

 



 

Dişlerin iç kısımlarına işleyen ve her ne kadar profesyonel fırçalansa da geçmeyen lekeler için ise bleaching işlemi yapılmaktadır.

 

Klinik ortamda uygulanan hidrojen peroksit içerikli temizleme formülü sayesinde bir seans (40-60 dakika) sonunda istenen tonu elde etmek mümkündür.



 

Evde diş beyazlatma yönteminde ise kişi kendisinden alınan ölçüler ile hazırlanan kalıpların içerisine koyulan doktor tarafından verilen jellerle birkaç saat takarak bir hafta sonrasında diş tonunda istediği renge kavuşabilir.

 

Ancak evde yapılan yöntemlerde kanal tedavisi görmüş dişlere pek etkisi olmayacaktır.

 

Evde yaptığınız yöntemler pek işe yaramamış bu konuda uzman bir destek almak istiyorsanız örneğin İzmir diş hekimi arıyorsanız sizler için bir de önerimiz var :)

 

Yıllardır hastalarına hizmet veren, sizlerden gelen soruları en kısa sürede cevaplayan doktorlara online randevu imkanı ile ulaşmanızı sağlayan Doktorsitesi.com ‘u mutlaka ziyaret edin :)