Dışişleri Bakanlığı'ndan İngiltere için Ortaklık Vurgusu

TAKİP ET

İngiltere'nin Manchester kentinde dün gece 22 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıyı kınayan Dışişleri Bakanlığı, "Teröre karşı müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte mücadelemizi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

İngiliz polisi, Manchester kentinde bir konser salonunda yaşanan olayda 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin yaralandığını bildirerek, olayın terör saldırısı çerçevesinde ele alındığını duyurdu.

Manchester polisi yaptığı açıklamada terör saldırısının bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ve saldırganın arandığı belirtildi. Polis bölgedeki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, kentin kuzeyindeki Manchester Arena konser salonunda ABD'li müzisyen Ariana Grande'nin konserinin bitiminde yerel saatle 22.35'te (TSİ 00.35) patlama yaşandığı iddiaları üzerine polisin olay yerine çağrıldığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'deki terörist saldırıya dair yazılı bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır."