DİSK Konak Emekli-Sen Başkan Adayı Minareci, "Emekliler perişan durumda"

TAKİP ET

DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkan Adayı Esma Minareci, 'Hayat pahalılığı almış başını gidiyor, biz emekliler perişan durumdayız' diye konuştu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkan Adayı Esma Minareci, emeklilerin durumunu GERÇEK HABERCİ’ye aktardı. Minareci, emeklilerin düşük ücretten dolayı perişan olduğunu vurgulayarak, “Bayram geldi torunlarına ne vereceklerinin hesabını yapıyorlar. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz, seçimlerde onları sandığa gömmek boynumuzun borcu” dedi. Minareci, neden başkan adayı olduğu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.


“Seçimlerde onları sandığa gömmek boynumuzun borcu”
Minareci, asgari ücretin bile yetmediği bir dönemde emeklilerin 2 bin 500 TL ile nasıl geçinebileceği sorusunu yönelterek, “4 bin 250 TL bile alsak bu bize nasıl yetecek? Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Emekliler gerçekten perişan, bayram geldi torunlarına ne vereceklerinin hesabını yapıyorlar. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz, seçimlerde onları sandığa gömmek boynumuzun borcu. Bu sefer karar aldık, çok zor dönemler geçiriyoruz. İnanın emekliler market market geziyor, akşam geç saatlerde pazara gidiyor. Kirası olan ve çocuk okutan varsa zaten geçinemiyor. İktidara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz, görünen köy kılavuz istemiyor. Haksızlık adaletsizlik diz boyu. Yıllardır bu mücadelenin içindeyim, beni destekleyenlerle yürümeye varım” ifadelerini kullandı.
“Yapacağımız en önemli iş örgütlenmek”
CHP Konak’ta yıllarca görev yaptığını söyleyen Minareci, “Emekli Komisyon Başkanlığı ve yine CHP Konak’ta Emeklilerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. DİSK Emekli-Sen Konak Şubesi’nde de yıllarca omuz omuza alanlarda mücadele ettik. Ben adaylığa da emeklilerimizin istek ve talep doğrultusunda katıldım. Yapacağımız en önemli iş örgütlenmek yani emeklilerimizi örgütlememiz lazım. Ben bunun için aday oldum. Birlikte olmak istiyoruz dediler ben de aday olmaya karar verdim” açıklamasını yaptı.