Diyarbakır'da 4 Terörist Öldürüldü

TAKİP ET

TSK, Diyarbakır ve Bingöl'de devam eden operasyonda düzenlenen hava harekatında 4 PKK'lı teröristin öldürüldüğü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından devam eden operasyonlara ilişkin açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesinde devam eden hava destekli müşterek operasyonda, iki adet F-16 uçağı ile icra edilen hava harekatında bölücü terör örgütü mensubu dört terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Ayrıca operasyonlarda bir tabanca ve 36 tabanca fişeği, bir av tüfeği, bir kurusıkı tabanca, 350 kg amonyum nitrat, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif malzeme, 135 kg esrar ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık eden bir işbirlikçi yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Patlayıcılar İmha Edildi

Öte yandan, Bitlis'te devam eden operasyonda, tespit edilen iki ayrı sığınak içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak için hazırlanmış üç büyük tüp, 100 adet pil, çok miktarda ilaç ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Sınırda 28 Kaçak Yakalandı

Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmeye çalışan yabancı uyruklu 28 şahıs hudut hattında yakalandı.