Doğa Koleji öğretmenleri eylem hazırlığında

TAKİP ET

Uzun süredir maaşlarını alamayan öğretmenler, hak gasplarına karşı eylem kararı aldı.

Doğa Koleji’nde öğretmenler aylardır maaş alamıyorlar. Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır alacaklı olan öğretmenler duruma çeşitli yöntemlerle tepki gösterirken, bazı kampüslerin velileri de öğretmenlerine sahip çıkarak patron Ömer Saçaklıoğlu’na ve kolej yönetimine karşı bir araya geliyor. Aylardır maaş alamadıkları için grev kararı alan öğretmenler, yarın derslere girmeyecekeler.

Doğa Koleji’nde öğretmenler aylardır maaşlarını alamıyor. Türkiye genelinde onlarca şubesi bulunan Doğa Koleji’nin geldiği nokta oldukça şaşkınlık yaratıcı. Hem öğretmenler hem de veliler karşılarında hiçbir şekilde muhatap bulamamaktan yakınıyor. Ayrıca İstanbul Ataşehir Şubesi de Genel Müdürlük olarak görünüyor ancak aradığınızda orada da bir muhatap bulamıyorsunuz. Gerçek Haberci olarak genel müdürlüğüne ulaşmayı denesek de dakikalarca hatta bekledikten sonra telefonları açan hiç kimse olmuyor.

ÖĞRETMENLERİN 14 BİN LİRA ALACAĞI VAR

Öğretmenler durumun 1 yıldırı bu şekilde olduğunu, ancak 3 ay öncesine kadar bölük pörçük de olsa maaş aldıklarını, fakat 3 aydır hiçbir şekilde maaş alamadıklarını ifade ettiler. 14 bin lira alacakları olduğunu söyleyen öğretmenler, seslerini duyurana kadar derslere girmemek konusunda da kararlı.

İzmir’de 3 aydır öğretmenlerin maaş almadığını belirten çalışanlar, bazı öğretmenlerin derse girmediğini, bazılarının da rapor aldığını aktardı. Bununla beraber okul idaresinden bu ayın 10 için söz alan öğretmenler eğer 10 Aralık’ta da maaşlarını alamazlarsa noterden okula ihtar çekecekler. Şu an 14 bin liralık alacakları olduğunu dile getiren çalışanlar, karşılarında merkezden bir muhatap bulamamaktan da yakınıyor.  Öğrenci velilerinden okul ücretlerinin peşin aldığını aktaran öğretmenler, bu 1 yıllık ücret velilerden peşin olarak alınıyor diyerek sitem etti.  Öğretmenlere hiçbir bilginin verilmediğini dile getiren çalışanlar, merkezin de telefonları açmadığını söyledi.

‘BİZ OKUL ÜCRETİNİ DE KİTAP PARALARINI DA PEŞİN ÖDEDİK’

Veliler ise gelinen bu durumdan dolayı öğrencilerin mağdur olmasından büyük bir üzüntü içerisindeler. 1 yıl boyunca öğretmenlerin öğrencilere ve velilere bir şey hissettirmediğini dile getiren veliler. Dün akşamdan itibaren öğretmenlerin etütlere girmemesi ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile durumdan haberdar olduklarını ifade ettiler.

Dün akşam öğretmenlerin ilk kez etütte girmediğini söyleyen veliler, bugün de derse girmediklerini ifade ederek, çocukları da bu nedenle okula göndermediler. Her ay maaşları bu ay ödeyeceğiz, diyerek öğretmenlerin parasının ödenmediğini, oyalandığını savunan veliler de öğretmenlerin arkasında duruyor olsalar da öğrencilerin eğitimden geri kalmaları sebebiyle de bu durumdan rahatsızlar. Geçen yıldan bu yılın ücretini peşin ödediklerini aktaran veliler. Öte yandan da bu yıl 2 bin 500 lira kitap parası verdiklerini söylediler.

Bir hatadan dolayı 2 kez kitap parası ödediğini 5 bin liralık bir kitap ücreti verdiğini ancak 2 bin 500 lirasını hiçbir şekilde geriye de alamadığını söyleyen bir öğrenci velisi, hiçbir okulda muhatap bulamadıklarını da ifade etti. 25 kişilik bir sınıfta tüm veliler hem eğitim parasını hem de kitap parasını ödediler diyen velilere duruma sitem ediyor.

Bununla beraber Googla girer ve Doğa Koleji ücretleri derseniz; Örneğin Anaokulu 39 bin 905 TL, 1. Sınıftan 4. Sınıfa kadar 42 bin 765 TL, 5. Sınıftan 8. Sınıfa kadar 46 bin 390 TL lise ise 53 bin 295 TL olarak karşınıza çıkıyor.

Okul satılıyor

Öğretmenlerin bir taraftan maaşlarını alabilmek için mücadele ettiği ve bunu özellikle sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştığı görülürken, şimdi de okullarının satışa konu olduğu iddialarıyla karşı karşıya olan çalışanların maaşlarını ne zaman alacağı belirsizliğini koruyor. Dün Doğa Koleji genel merkezinde genel müdür ile bir görüşme gerçekleştiren veli grubuna ise okulun satıldığı, banka işlemlerinin bittiği ve en geç Çarşamba günü bunun ilanının yapılacağının söylendiği belirtildi.

Durumun bir satış işleminden öte maaş ödememe sorunu olduğuna dikkat çeken öğretmenler ise kolejin mülkiyet yapısı ile ilgilenmediklerini, maaş ve diğer tüm alacakların ödemesinin bu hafta içi yapılması gerektiğini ifade ediyor. Her gün yeni bir iddianın ortaya atıldığı ve verilen hiçbir sözün gerçekliğinin kalmadığını savunan öğretmenler, son verilen 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve buna da uyulmadığı takdirde okullarını boşaltmak zorunda bırakılabileceklerini ve farklı kampüslerden birçok öğretmenin buna hazırlık yaptığını aktardı.