Dört aday vaatlerini sıraladı

TAKİP ET

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin dört adayı seçim öncesinde konuşma yaptı.

Sıla Arabacıoğlu-GERÇEK HABERCİ- İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin dört başkan adayı Dilek Gappi, Murat Attila, Mehmet Ali Okumuş ve Mustafa Yılmaz seçim öncesinde konuşma yaptı. Başkan adayları konuşmalarında seçildikten sonraki hedeflerini anlattı.

“Vaatler eldeki imkanlarla yapılır”
Mehmet Ali Okumuş, vaatlerini seçilmeden önce söylemeyeceklerini belirtti ve ekledi:

“Aday olmamızın nedeni bu cemiyetin çoğu üyeler tarafından istenilen bir yapıda oluşmadığından dolayı bu girişime girip listemizi yaptık; ama şunu söylemek istiyorum biz hiçbir şekilde dışarıda arkamıza destek alıp da gelmedik. Bizim tek istediğimiz siz değerli üyelerin elinizi vicdanınıza koyduğunuzda hangi kişiler kime oy vermek istiyorsa sizlerin takdirine bırakmak. Biz vaatlerimizi başta açıklayarak gelmek istemiyoruz. Vaatler eldeki imkanlarla yapılır.

“Problemleri hep birlikte aşalım”
Murat Attila, seçilen kim olursa olsun cemiyetin problemlerinin birlikte aşılması gerektiğini aktararak şöyle konuştu:
“İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 75’nci yılında girdiğimiz bu dönemde önemli bir kuruldayız. Ekibimizi adını neden birlikte güçlü koyduk çünkü mesleğimizde her geçen gün yeni problem ve engeler ortaya çıkıyor. Tüm dünyada yaşanan pandemi, İzmir’de yaşanan deprem sorunlarımızı kat kat arttırıyor. Birlikte hareket ettiğimizde hakkından gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntı olduğunu düşünmüyoruz. Bizim önceliğimiz insan, insana dokunmak için yola çıktık. Bütün icraatlarımızı genç arkadaşlarımızın, erken emekli olmuş meslektaşlarımızın, yaşı büyük kendisini yalnız hisseden meslektaşlarımızın gözünden bakarak yapacağız. Beraber cemiyette beyaz bir sayfa açalım. Seçilen kim olursa olsun cemiyetin problemlerini hep birlikte aşalım.”

“Bu yola çok iyi bir ekiple çıkılması gerekiyor”
Cemiyetin tek kadın başkan adayı Dilek Gappi, en yakın zamanda Basın Apartmanının yenileneceği olacağının altını çizerek şöyle konuştu:
“Basın sektörünün bu kadar zorlu olduğu, dışarda bambaşka durumda olduğu ve Türkiye’deki en sıkıntılı sektör. Ben buraya bir tesadüfle geldim. Rahmetli Gaye Karadağ bizim seçtiğimiz arkadaşlar ikiye ayrılıp kavga etmişken İzmir’de birçok gazetenin eki kaldırılıyor, birçok gazeteci işsiz kalacaktı. Biz seçilirken de sorun vardı, her sektörde sorun var. Biz bu sorunları çözmek için seçiliyoruz. Biz hiçbir şeyi satarak başka bir şey yapmadık, kendi kaynaklarımızla yaptık. AB Projemizde ilk kez iki üye bağış yaptı. Akidemimizi kurduk. Bugün bizim arkadaşlarımız asgari ücrete iş bulamıyor. Haftanın beş günü ücretsiz eğitimler verdik. Artık medyanın dili değişti; bununla da ilgili eğitimleri ücretsiz koyduk ve bu eğitimlerden 420 meslektaşımız yararlandı. Sonra meslektaşlarımız işsiz olduğu için her habere 100 euro ödedik. İki yıllık mücadelenin sonucu, belediye başkanımızın yanına gidip onlarla iş yapmak istediğimizi söyledik bu iş de basın merkeziydi. İnanın 1,5 yıl önce protokolü götürdük ve 2,5-3 ay öncesi bir telefon geldi. Adaylardan biri üstdüzey yetkiliyi aramış, bu tamamen kurumsal bilinçtir. İster büyükşehir bu çalışmaya devam etsin etmesin, en kısa zamanda basın merkezimizi açıp akademimizi kuracağız ve burada serbest gazetecilerin çalışabileceği yerler olacak. Cemiyetin depremden beri kira gelirleri yok sadece bağışlar var. Bu dönem çok dikkat edilmesi gereken, çok iyi bir ekiple yola çıkılması gereken bir yoldur. Yeniden bina yapmak çok kolay bir şey değil.”

“Gazeteciler Meclisini kuracağız”
Mustafa Yılmaz da seçildiklerinde en yakın zamanda Gazeteciler Meclisi kuracağını, uluslararası basın kartı olacağını ifade ederek  şunları söyledi:
“Öncelikle çok büyük bir mutluluğumu be üzüntümü dile getiriyorum. Hasan Tahsin anıtını konak’a  diken cemiyete başkan adayı olmak benim için mutluluk. İnsanların  bana emin misin bu kadar kötü  bir yer için elini taşın altına koymak için emin misin diye cemiyetin böyle görülmesi beni üzüyor biz göreve gelir gelmez İzmir Gazeteciler Meclisini kuracağız  basın merkezini mutlaka hızlıca kuracağız. ulusal ve uluslararası kaynakları bir araya getirerek yapacağız. Lojistik destek  projesi yapacağız. Bir başka projemiz uluslar arası projemiz. Biz göreve gelir gelmez birkaç hafta içinde biz daha görmeden uluslararası basın kartı projemizi yapmış olacağız. Her türlü aşamadığınız durumda cemiyetin kurumsal gücünü yanınıza bulacaksınız.”