Dört adaylı İstanbul anketi: İmamoğlu, 3 puan önde

TAKİP ET

MetroPOLL Araştırma'nın İstanbul anketine göre mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, en yakın rakibi Murat Kurum'dan 3 puan önde.

Şu ana kadar İstanbul’da ilan edilen aday sayısı altı: CHP’den Ekrem İmamoğlu, AK Parti ve MHP’den Murat Kurum, Zafer Partisi’nden Azmi Karamahmutoğlu, İYİ Parti’den Buğra Kavuncu, Saadet Partisi’nden Birol Aydın ve bağımsız isim Taylan Yıldız.

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın adaylığa yeşil ışık yaktığı DEM Parti’deyse İstanbul’la ilgili çalışmaların devam ettiği açıklanmıştı.

İmamoğlu yüzde 41,6’da

Sözcü’den İsmail Saymaz, köşesinde MetroPOLL’ün ocak anketine yer verdi.

Hangi tarihlerde düzenlendiği yazılmayan ankete göre oy oranları şöyle:

Ekrem İmamoğlu yüzde 41,6

Murat Kurum yüzde 38

Olası DEM Parti adayı yüzde 5,6

İYİ Parti adayı yüzde 2,9

İYİ Partil’ilerin yüzde 63,8’i İmamoğlu, yüzde 24,1’i kendi adayını; DEM Parti’lilerin ise yüzde 61,7’si kendi adayı, yüzde 34,8’i İmamoğlu’nu tercih etti.

Yüzde 11,9 da “Fikrim yok” dedi.

Saymaz ayrıca görselini paylaşmadan, yalnızca İmamoğlu ve Kurum’un yarıştığı senaryoya dair veri de paylaştı. Buna göre İmamoğlu yüzde 46,7, Kurum yüzde 39,1 oy alıyor. Yüzde 14,2 ise “Fikrim yok” diyor.

Saymaz’ın paylaştığı görsel ve bilgide hata payı ve anket uygulama yöntemi bilgileri yer almadı.

Haber ve paylaşılan görselde tarih de yer almazken, Buğra Kavuncu yerine ‘İYİ Parti adayı’ yazılmasından, anketin Kavuncu’nun adaylığının ilan edildiği 24 Ocak’tan önce düzenlendiği anlaşılıyor.