DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burcu Bostancıoğlu oldu 

TAKİP ET

Demokrat Parti İzmir İl örgütünün düzenlediği basın kahvaltısına katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday'ının Burcu Bostancıoğlu olduğunu açıkladı. 

Uğurcan BOZTAŞ- GERÇEK HABERCİ- Demokrat Parti (DP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burcu Bostancıoğlu oldu. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP İzmir Milletvekili Haydar Altınbaş ve İzmir İl Başkanı Ozan Demirbaş’ın da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday’ının Burcu Bostancıoğlu olduğu açıklandı. Basın toplantısında konuşan Gültekin Uysal, kadınların aday gösterilmesini önemsediklerin söyledi. 


İZMİR’DE ALTERNATİF OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
İzmir’i öncelik sırasına alarak İzmir’in sorunlarını çözmeye çalışacaklarını belirten Uysal; “Bizim ve İzmir için önemli bir gün. Demokrat İzmir olarak tarif edebileceğimiz bu kentimizde geçmişte dönem dönem bu kenti idare etmiş bu hafızamızla beraber milletimizin önünde kuvvetli bir alternatif olmak için var gücümüzle tüm arkadaşlarımızla çalışıyoruz.  Ayın yirmisine kadar kademe kademe geri kalan adaylarımızı da kamuoyuyla paylaşacağız. Yerel yönetimler çok önemli. Şehirlerin yarının vizyonuyla buluşturma vizyonu var. Dünyadaki tarihi yarışta milletimizle varız ama artık şehirlerimizle de var olmamız gerekiyor. Hızlı değişen bu dünyada yerel yönetimlerin o ilin veya ilçenin gelişimine çok büyük katıklar sağladığını biliyoruz. İzmir geçmişle mukayese ettiğimizde kademe kademe gücünü kaybettiğini görüyoruz. Bu açıdan bizim meselemiz bu rekabette kendi çizgimizde pozitif bir anlayışla beraber, İzmir’imizde kendimizi anlatacağız” dedi. 


‘MEKANIN SAHİBİ GERİ GELDİ’
DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burcu Bostancıoğlu, İzmir’i daha yaşanılabilecek bir şehir haline getirmek için yola çıktığını söyleyerek, önceliğinin gençlerin ve çocukların geleceğini teminat altına almak olduğunu belirtti.  
Bostancıoğlu şu şekilde konuştu; “Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının ışığında, bir kadın siyasetçi olarak büyükşehir adayı olmak büyük bir onur ve sorumluluktur. Bu, sadece bir seçim yarısı değil, ayni zamanda Atatürk'ün başlattığı mücadeleyi sürdürme ve kadınların toplumda daha fazla yer almalarına katkıda bulunma fırsatıdır. Ben 3 kuşak İzmir kadınıyım, İzmirli kadınların temsiliyim. İzmirli bir kadın olarak 5 yıldır yerel siyaset içerisinde kentime hizmet ediyorum. İzmir kadın dostu bir şehirdir. İzmir Cumhuriyet kurulurken zaman Anadolu'ya model olacak bir şehir olarak misyon yüklenmişti. Zaman bundan rahatsızlık duyanlar şehrimizi, İzmir’i "Gavur" olarak nitelemiştir. Oysa İzmir kültürü tüm Anadolu'ya kucak açmıştır. İzmirliler olarak tarihin bize yüklemiş olduğu bu misyondan asla vazgeçmeyeceğiz. Romanlarımızla, Lazımız, Kürt’ümüz, Çerkez’imiz, Türkmen’imiz, Yörüğümüz ve Başmağımızla biz birlikte İzmir'iz, bir birlikte güzeliz. İzmir Demokrat Partinin evi, Demokrat Parti’mizin kalbi. Kısaca ‘Mekanin sahibi geri geldi”
Basın toplantısı soru cevap kısmıyla sona erdi.

Burcu Bostancıoğlu Demokrat Parti