Dr Duman, "Moderna ve Biontech en yüksek koruyucu aşı"

TAKİP ET

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdal Duman, “En yüksek koruyuculuk Moderna ve Biontech aşılarında” dedi. 
Sosyal medya hesabında aşılar üzerine bir değerlendirme yapan Duman, aşılarla ilgili bazı iddialarla ilgili yaptığı araştırmalar hakkında da bilgi verdi. Duman, Biontech aşısının pıhtı atmadığını ifade ederek, “Biontech bazı bazı siyasilerin söylediği gibi kısırlık yapmıyor. Gebelerde kullanımı ile ilgili sıkıntı yok. Gebelerde mümkünse ilk üç ay hiçbir aşı olunmuyor. Emzirenler, alerjisi, hashimatosu olanlar rahatlıkla olabiliyor” bilgisini verdi.
Duman, İsrail ve ABD’de daha sık rastlanan aşı sonrası yaşanan kalp ve kalp zarı iltihaplarının aşıyla belirgin bir ilgisinin gözlenmediğini de kaydederek, “Bu hastalarla ilgili çalışmalar devam ediyor ve aşı olmaya engel olmadığı söyleniyor” görüşünü aktardı. 
Astra Zeneca aşısında ise pıhtı sorununun gözlendiğini; ama yasaklanmadığını ifade eden Duman, “Bazı risk grubundaki hastalara dikkatli verilmeye başlandı” açıklamasını yaptı.
Duman, yakında üçüncü doz aşı yapılma ihtimaline de işaret ederek, şu sözlere yer verdi: 
“(Bu durumda) size olan aşı yerine diğer gruptaki aşıyı olun. Ben ilk dozu Sinovac oldum. Üçüncü eğer başlarsa, Biontech olacağım. Unutmayın, en yüksek koruyuculuk Moderna ve Biontech aşılarında.”