DSP İzmir'den zehir zemberek açıklama

TAKİP ET

23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Seçimlerinde Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal'ın Cumhuriyet Halk Partisi adayı Ekrem İmamoğlu'nu desteklemeyeceklerini açıklamasının ardından parti içi tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin bir tepki de DSP İzmir il Başkanlığı'ndan geldi.

İzmir İl Başkanlığ'ından yapılan yazılı açıklamada parti genel merkezinin tavrının kınandığı 23 haziran'da Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na tam destek verilmesi gerektiğini duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA

"Değerli Basın,

Ülkemizde yaşanan hukuksuzluk ve demokrasinin hiçe sayılması, daha önemlisi demokrasinin bitirilme noktasına getirilmiş olması Türk halkı ve seçmeni üzerinde kabul edilemez bir baskı yaratmaktadır. Biz de Demokratik Sol Parti olarak bu yaşananlardan son derece rahatsız olmaktayız. Biz Demokratik Sol Partililer Atatürk'ün yolunda ve Bülent Ecevit'in çizmiş olduğu siyasi kültür çizgisinden hiç sapmadan siyaset yapmaya çalışmaktayız. Ne yazık ki ülkemizi iki partili seçim sistemine sokma gayretinde olanlar var. Oysa ki biz DSP olarak bu sisteme dur diyen, başkanlık sistemine karşı mücadele eden parlamenter sistemi benimseyen siyasi bir partiyiz ve bunun mücadelesi için siyaset yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Asıl rahatsız olduğumuz, partimizin devamlı olarak düşünce, görüş ve yönetim şekline karşı olduğumuz bugünkü iktidar partisi ile anılıyor olmasıdır. DSP olarak biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bizim yolumuz ve çizgimiz her zaman Türkiye Cumhuriyeti kurucusu ulu önder Atatürk'ün yolu olmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yapılan hukuksuzluğu kabul etmemiz mümkün değildir. Yargının bağımsız olması şarttır, ne yazık ki YSK 24 Haziran seçimlerinde de hukuksuz kararlar almıştır. Biz DSP olarak YSK'ya güven duymadığımız 24 Haziran seçimlerinde söylemiştik, bugün de söylüyoruz. 31 Mart da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. YSK tarafından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonrasında İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı adayımız Sayın Muammer Aydın adaylıktan çekildiğini, partimiz tarafından gereğinin yapılacağını beyan etmiştir. Hemen ardından başkanlık kurulu toplanmış, parti meclisini acil toplantıya çağırarak aday çıkarıp çıkarmama konusunda parti meclisinin görüşü alınmıştır. Parti meclisi onayıyla aday çıkarmama kararı verilmiştir. Biz İzmir İl Başkanlığı olarak, alınan bu kararın arkasında olduğumuzu duyururuz. Yapılan hukuksuzluğun cevabını halk 23 Haziran'da verecektir. YSK’nın 250 sayfalık açıklaması verilen karara kılıf olmamıştır. Demokratik Sol Partililer olarak her zaman hukuksuzluğun karşısında olacağız."