DSP'nin efsane isminden dikkat çeken paylaşım; "DSP'de ne kişilik ne ilke kaldı"

TAKİP ET

DSP İzmir İl Örgütü'nde uzun yıllar görev yapan önemli isimlerden biri olan Nuri Erdumlupınar, CHP'de koltuk bulamayanların DSP'den aday olmasını eleştirdi. DSP'nin buna taviz vermemesi gerektiğini ifade eden Erdumlupınar, "DSP'de ne kişilik ne ilke kaldı. İçim acıyor" dedi.

GERÇEK HABERCİ/ÖZEL HABER- DSP'de 3 dönem Konak ilçe başkanlığı görevini yürüten ve İzmir'in Efsane Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın CHP'ye geçtiği dönemde DSP'li 65 Büyükşehir Belediye Meclis üyesinden CHP'ye geçmeyen ender üyelerinden olan Nuri Erdumlupınar sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Erdumlupınar, CHP'de koltuk bulamayan isimlerin DSP'den aday gösterilmesine tepki göstererek, "Kaybedenler, küskünler kulübü haline gelen DSP ‘de ne kişilik ne ilke kaldı. kimseye kızamıyorum, sadece içim acıyor." paylaşımında bulundu. Paylaşımın kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldığı gözlemlendi.

Bir kimlik partisi bu hale gelmemeli

Paylaşımıyla ilgili olarak GERÇEK HABERCİ'ye özel açıklamalarda bulunan Nuri Erdumlupınar, DSP'nin içinde bulunduğu duruma çok üzüldüğünü belirterek, "Hakikatten üzülüyorum. Bir ideoloji ve kimlik partisi olan DSP'nin bu hale gelmesi üzüyor. Kızan küsen ben DSP'den aday olacağım diyor. Örneğin, Gaziantep'ten Celal Doğan. Tamam iyi adamdır güzel adamdır. CHP olmadı, HDP olmadı DSP'den olacağım dedi oldu. DSP'li yöneticilerce adımız duyulsun, partimiz unutulmasın deniyor ama kimliklerini, ruhlarını kaybediyorlar. Bunun farkında değiller" dedi.

İşleri bitinceye kadar DSPliler

DSP'den aday adayı olanlara da değinen Erdumlupınar; "2014 yerel seçimlerinde de yaşadık aynı senaryoyu. DSP'den aday adayı olanlar seçim sonrası partinin kapısının önünden geçmiyorlar. Kaybedebilirler, 'iyi çalışamadık. Daha çok çalışarak önümüzdeki seçimde DSP'yi iktidar yapacağız' deseler kabul edilir. Ama seçimin hemen ertesi gün yok oluyorlar. Sonra yeniden geldikleri eski partilerine dönmeye çalışıyorlar. Bu aday adaylığı sürecinde gördük bu isimlerin bazılarını. Koltuk alamadı diye 2014'te DSP'ye gelenler ve belediye başkan adayı olanlar bu seçimde CHP'den yeniden aday adayı oldular. Böyle siyaset anlayışı olmaz" diye konuştu.