Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Mesnetsiz Haber Açıklaması

TAKİP ET

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı: 'Bazı sosyal medya kuruluşları, gerçeği yansıtmayan haksız ve mesnetsiz haberler yapıyor'

Son zamanlarda üst üste iki defa Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili olarak özellikle sosyal medyada yer alan mesnetsiz haberlerle  ilgili olarak E.Ü. Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Ege Ajans kanalıyla bir açıklama yapıldı.Açıklamada, “Ülkemizde yaşanan üzücü ve menfur olaylar nedeniyle içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde,özellikle sosyal medya olmak üzere bazı basın-yayın organlarında Üniversitemizde yaşanan bazı olaylar çarpıtılarak gerçeği yansıtmayan haksız ve mesnetsiz haberler yapılmaktadır.Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bazı  hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.” denildi.

2 olayla ilgili açıklama ise şu şekilde:

1. 22.12.2016 tarihinde bazı öğrenciler tarafından yemekhane girişine asılan afiş ve pankartlar güvenlik görevlilerimiz tarafından kaldırılmış olup bu sırada olay yerinde bulunan iki öğrenci asılı olan Türk bayrağının da kaldırılmasını istemişlerdir.Bunun üzerine özel güvenlik birimleri ve kolluk kuvvetleri duruma müdahale etmiş, öğrenciler karakola götürülerek haklarında adli işlem başlatılmıştır. Olaya karışan öğrenciler hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca disiplin soruşturması da açılmıştır.

2. 04.01.2017 tarihinde Üniversitemiz Tıp Fakültesi 1.sınıf Tıbbı Biyoloji Mikroskobi uygulama sınavının yapılacağı salonda sınav için bekleyen öğrencilere gözetmenlikle görevlendirilen  asistanların yanına gelen dört kişi öğrenci olduklarını, derslerle ilgili duyuru yapacaklarını ve bunun için izin aldıklarını beyan etmiştir. Ancak bu kişilerin bildiri okumaya başlaması üzerine yaklaşık 20-30 saniye gibi kısa bir sürede derhal müdahale edilerek duruma son verdirilmiş ve konu adli makamlara iletilmiştir. Üniversitemiz  öğrencisi olduğu tespit edilen dört kişi ve sınavda görevli bulunan personel hakkında ilgili mevzuat uyarınca idari ve adli işlem başlatılmıştır.

Üniversitenin, ülkemizin içinde bulunduğu müessif olaylar karşısında birlik ve beraberlik duygusu içinde hareket ettiğinin vurgulandığı  açıklamada,kural dışı davranışlar karşısında tolerans tanınmadığı da belirtilerek,şu ifadeler kullanıldı;

“Üniversitemiz, ülkemizin içinde bulunduğu müessif olaylar karşısında birlik ve beraberlik duygusu içinde hareket etmektedir.

Üniversitemizde organize olmuş bazı örgüt ve toplulukların faaliyetlerine anında müdahale edilmekte ve gerekli adli ve idari işlemler hiç bir tolerans ve gecikme olmaksızın yapılmaktadır.

Ülkemize yönelen alçakça terör saldırılarına, cansiperane bir şekilde ,birlik ve beraberlik duyguları içinde gerçekleşen mücadelemiz aralıksız devam edecektir”

ege Üniversitesi tıp fakülte dekanlık