EKAF: Ey insanlık Mescid-İ Aksa'da insanlık dışı saldırıları durdur

TAKİP ET

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu(EKAF), İsrail'in Filistin halkına saldırısını kınadı. Yapılan açıklamada, 'Ey insanlık Mescid-İ Aksa'da insanlık dışı saldırıları durdur' denildi

GERÇEK HABERCİ- İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında dokuzu çocuk 24 Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine tepki yağdı. Bir tepki de Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu(EKAF) gösterdi. 
Yapılan açıklama şu şekilde: 
“İsrail Devleti'nin Mescid-i Aksa'da Müslümanlara ,dini mabette saldırısı karşısında insanlık ailesinin kayıtsız kalması, insanlık dışı davranışlara, saldırılara ortak olmaktır. Birleşmiş Milletler kararı ile ‘uluslararası statü’ ye sahip Kudüs'de, İsrail'in işgali kabul edilemez, işgale göz yumulamaz. Birleşmiş Milletler Teşkilatı tavsiye kararları ile İsrail'in Kudüs'de uluslararası suç işlemesini önlemiyor. İsrail Devleti ; Kudüs'de sivil halka saldırarak işgal altında yaşayan sivil halkı koruma amacı ile çıkarılmış 1949 tarihli Cenevre Sözleşmesini, sivil halka insafsızca saldırıları ile İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ihlal etmektedir.
Ey İnsanlık;  İsrail Devleti; Filistin'de, Kudüs'de yaşlı, çocuk, kadın, hasta demeden sivil halka hunharca saldırırken siz evinizde, yerinizde, yurdunuzda rahat mısınız? Bu insanlık dışı saldırıları görmüyor musunuz, duymuyor muşsunuz? Kudüs’de Müslümanlara yaşama hakkı kalmadı, siz neredesiniz? İbadethane işgal edilip insanlar öldürülüyor bu insanlık dışı saldırıyı kabul mü ediyorsunuz?
Ey insanlık; Barışın, kardeşliğin hepimizin ortak ülküsü olması gerekmez mi? Yeter artık, bu insanlık suçuna ortak olunmasın, Kudüs’te İsrail Devleti'nin insanlık dışı saldırıları durdurulsun... Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu olarak ; başta Türkiye Cumhuriyeti devletimiz olmak üzere tüm ülkelerin Kudüs'deki İsrail Devleti'nin insanlık dışı saldırılarını durdurması için çok daha etkin müdahil olmalarını bekler ve insanlık ailesinden talepte bulunuyoruz.”