Ekonomim yazarı Aktaş: İmar affını Anayasa hükmü olarak yasaklamaktan başka çare yok

TAKİP ET

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, Kahramanmaraş merkezli ve 10 dili etkileyen depremlerle ilgili yazısında imar affı konusuna değindi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, 2018'de çıkarılan, “İmar Barışı” uygulamasından depremden etkilenen 10 ilde 294 bin 166 yapının yararlandığını açıklamıştı. Gökce, aynı yıl Türkiye çapında 3 milyon 152 bin 94 yapı kayıt belgesi düzenlendiğini belirtmişti. 

Aktaş, yazısında imar affının Meclis çoğunluğuna bırakılmaması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bizde bu siyaset anlayışı olduğu, vatandaş da bu müjdelere prim verdiği sürece aflar bitmez; tabii ki imar afları da... Bu hükümet gider, başkası gelir ve yıllar sonra biz yine imar affını konuşuruz.

O yüzden yapılması gereken özellikle imar affına ilişkin düzenlemeye gidilemeyeceği hükmünü Anayasa’ya eklemek. Başka türlü kurtulamayız. Vatandaş baskı oluşturur, siyasetçi oy kaygısıyla buna olanak tanır.

Sonuçta dün imar affı isteyenler bugün diri diri gömülür!

Çare, bu afları kesinlikle gündemden çıkarmaktan ve bu çerçevede oluşan suçları da öyle üç beş müteahhitle sınırlı kalmayacak şekilde tüm imza sahiplerini kapsayacak şekilde genişletmekten geçer."

İmar affı Anayasa hükmü