Ekrem İmamoğlu'nun "rakibimi biliyorum" sözlerinin perde arkası... Kimi kastetti

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün yol haritasını açıkladı ve "İstanbul'u savunmak için bir kez daha yola çıkıyorum" dedi. Ekrem İmamoğlu, "2024'te rakibimin kim olduğunu biliyorum" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ima etti.

OdaTV'de yer alan habere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde dün yol haritasını açıkladı.

28 Mayıs seçimlerinden bir gün sonra yaptığı değişim çağrısı ile CHP içerisinde yeni bir tartışmanın fitili ateşleyen Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'u savunmak için bir kez daha yola çıkıyorum" dedi.

ERDOĞAN'I İŞARET ETTİ

Değişime yönelik mesajlar da veren Ekrem İmamoğlu, "gelecek yıl yapılacak seçimlerde “rakibimin kim olduğunu biliyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın karşısına aday olarak kimi çıkarırsa çıkarsın, asıl rakibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ima etti.

Erdoğan'ın "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" sözlerine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un bu devasa sorunlarını çözmek aynı zamanda Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin bir sınav yeridir, bir laboratuvardır. Tam da bu nedenle, evet, İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır." diye konuştu.

RAKİBİMİN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM

Risk almadan başarı olmayacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, "2019'daki siyasal riski dönüp o gün de hafızalarınızı lütfen tazeleyin aslında bugünle kıyaslanmayacak ölçüde bir riski aldığımı hepiniz görürsünüz. Ben geleceğe dönük tasarımlara bakarken, kişisel olarak nerede olacağıma değil, düşüncelerimin nereye evrileceğine dair motivasyonla hareket ederim. Ben başarılı olduğumuzda özel ve güzel bir İstanbul'u var edeceğimizi, çok farklı, çağdaş, 21. yüzyılın bütün unsurlarıyla Türkiye'yi var edeceğimizi görüyorum. Bu bakış açısında ben kişisel olarak nerede olmalıyım sorusu asla yok. Bütün bunlar zaman içinde konuşulacak şeylerdir. Ama evet risk alıyorum. Çok cesur bir kararın var olması gerektiğini de biliyorum. 2024'te rakibimin kim olduğunu da biliyorum. Bu yolculuğa çıkarken kararlılığımın altını çiziyorum tekrar." dedi.

SEÇİM KONUŞMASINDA HEDEF İSTANBUL'DU 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin hemen ardından Kısıklı'da yaptığı konuşmada İstanbul'u işaret etmişti.

Erdoğan yaptığı konuşmada, "Biz İstanbul'u çok seviyoruz. İstanbul aşığıyız, İstanbul'la yola çıktık, İstanbul'la yola devam ediyoruz. Maşallah, bugün Kısıklı bir başka. Üsküdar bir başka ve İstanbul bir başka. Bugün kazanan sadece Türkiye'dir.2024'teki yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmaya hazır mıyız?" demişti.  

Ekrem İmamoğlu yol haritası rakip