Eksiklik Değil Farklılık Sergisi

TAKİP ET

Dünya Otizm Farkındalık kapsamında Ferit Bahriye Ergil Ortaokulu Hafif Otizm Sınıfının hazırlamış olduğu sergi açıldı.

TÜRK KIZILAY’INDAN TAM DESTEK

Tamamı Türk Kızılay bağışçılarının katkılarıyla açılan Ferit Bahriye Ergil Ortaokulu Hafif Otizm Sınıfında eğitim gören çocukların yapmış olduğu sergi büyük beğeni topladı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen serginin açılışına Türk Kızılay Bornova Şube Başkanı Murat Çağlayan’da katılım sağladı.

OTİZM EKSİKLİK DEĞİL FARKLILIKTIR

Sergi açılışında konuşma yapan Özel Eğitim Öğretmeni Müjde Yıldırım “Otizm eksiklik değil farklılıktır. Sarı saç, mavi göz, siyah beyaz ten, çekik bir göz gibi. Farklılıklar zenginliğimizdir bizim. Bütün bu farklılıklarımızla çocuklarımızın özgür, mutlu ve güven içinde yaşayacağı bir dünya düşlüyoruz “ifadelerini kullandı.

DESTEKÇİLERE TAM DESTEK

Sunumun sonunda sergi açılışına destek veren kişilere teşekkür eden Ferit Bahriye Ergil Ortaokulu Müdürü Eren Arar, ayrıca özel çocuklarımızın her zaman yanlarında olacaklarını ve eğitimleri ile özel olarak ilgilenmeye devam edeceklerini belirtti.

Serginin yanı sıra okul bahçesinde Türk Kızılay İzmir İl Merkezine ait ikram aracında ise okulun diğer öğrencilerine kek, meyve suyu ve kraker gibi ikramlıklar dağıtıldı.