El Ele Yürüyen Çifte Saldıran Zanlının Babası Özür Diledi

TAKİP ET

Diyarbakır'da sokakta yürüyen çifte saldıran Yekta Ç.'nin babası, oğlu adına özür dileyerek, 'Çocuk ne yaptığının farkında bile değil' dedi.

Yenişehir ilçesindeki Ekinciler Caddesi Şair Sırrı Sokak’ta dün 23 yaşındaki Yekta Çiftçi, yolda yürüyen bir çifti 200 metre takip etmiş, ikisi de Dicle Üniversitesi öğrencisi çifte “Burada böyle yürüyemezsiniz” diyerek saldırmıştı.

‘Son dönemde depresondaydı’

Hürriyet’te yer alan habere göre saldırganın babası Nedim Çiftçi, oğlunun çocukken ateşli hastalık yaşadığını ve dikkat dağınıklığı teşhisi konduğunu, son zamanlarda da depresyon yaşadığını öne sürerek, “Birçok uğraşa rağmen onu hastaneye götürmeye ikna edemedik. Bu olayın yaşanmasından dolayı çok üzgünüz. Çocuğumun bir hastaneye yatırılmasını talep ediyorum. Yaşananlardan dolayı bütün kamuoyundan özür diliyorum” dedi.

‘Oğlum kendini belli ettiriyor’

Oğlunu görmek için tutuklu bulunduğu cezaevine gittiğini ancak görüşemediğini dile getiren baba Çiftçi, tutuklama kararına itiraz edeceklerini belirterek, “Oğlumu gözaltına alan polisler bile onun tavrını gördü. Eline kelepçe takıldığı zaman oğlum gülümsüyordu. Kendisi işin farkında değil. Olayın yaşandığı gün, neden böyle bir şey yaptın diye onu azarlamıştım. Çocuk ne yaptığının farkında bile değil. Hareketleriyle her şeyiyle oğlum kendini belli ettiriyor” diye konuştu.