Enflasyon, Bakan Şimşek'in kumpirinde

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’da bir alışveriş merkezindeki (AVM) restoranda kumpir yedi. Ancak, fiyatlardaki artış Şimşek’in menüsüne de yansıdı. Şimşek’in bakanlık koltuğuna oturmadan önce yediği restorandaki en ucuz kumpir, 60 lirayken bugün 102 lira.

Sözcü’de yer alan habere göre, koruma polisi ile birlikte AVM'ye gelen Şimşek, en üst katta bulunan yemek katına çıktı ve çeşitli menüleri olan lokantalara göz atıp bir kumpir restoranına oturdu. Şimşek, sipariş verdikten sonra, hazırlanmasını bekledi. Boş bir masaya oturup yemeğini yiyen Şimşek, daha sonra AVM'den ayrıldı.

 

Şimşek'in bütçe açığını kontrol altına almak için Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi oranlarında yaptığı düzenlemeler, temmuzdan itibaren başta gıda olmak üzere tüm temel ihtiyaç ürünlerinde büyük fiyat artışlarının yaşanmasına neden oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Şimşek'in attığı adımların etkisiyle temmuzda tüketici enflasyonu aylık yüzde 9,49 artışla zirve yaparken, yıllık enflasyon yüzde 47,83'e yükseldi.

Nitekim, Şimşek 3 Haziran'da bakanlık koltuğuna oturduğunda 80 lira olan karışık kumpirin fiyatı içindeki malzemeye göre değişim gösterse de artık 155 liradan başlayıp 175 liraya kadar çıkıyor.

Şimşek'in tercih ettiği restoranda daha önce 60 lira olan en ucuz sade kumpirin fiyatı ise vergi artışları ve yükselen enflasyonun etkisiyle 102 liraya yükseldi.

Enflasyon Bakan Şimşek kumpir