Erdoğan AKP grubunda konuştu, hedefine CHP ve HDP'yi aldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasının büyük bir bölümünü CHP ve HDP'yi eleştirmeye ayırdı.

Konuşmasına Ege Adalarıyla ilgili tartışmalara değinerek başlayan Erdoğan, "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamamları konusunda buradan ikaz ediyoruz." dedi.

Konuşmasına Ege Adalarıyla ilgili tartışmalara değinerek başlayan Erdoğan, "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamamları konusunda buradan ikaz ediyoruz." dedi.

Parti grubunda yaptığı konuşmada ABD ile olan ilişkileri de yorumlayan Erdoğan, "Stratejik ortağımız, müttefikimiz kalkıp da PYD'ye parasal desteği, silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararı bizim de aldığımız ve alacağımız kararı etkileyecektir. Şunun iyi bilinmesi lazım. Türkiye bir çadır devleti değildir. Asırlara bani olan bir devlet anlayışımız vardır. Biz gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar." şeklinde konuştu.

ABD'YE NATO TEPKİSİ

Sözlerine ABD'yi eleştirerek devam eden AKP lideri, "Bu nasıl NATO'da ortaklıktır? NATO'nun maddeleri, hükümleri neyse, Türkiye'nin ne kadar uyması gerekirse ABD'nin de o kadar uyması gerekir. NATO eşittir ABD değildir. Sen kalkar da YPG'yi, PYD'yi bize göre terör örgütü değildir diyorsan, NATO'da müttefikin olan ülkeye bu saldırıyorsa, NATO mensubu olarak onun karşısında durman gerekir. NATO hukuku bunu gerektirir. Güvenlikten sorumlu temsilcileri geldi, Dışişleri Bakanları da gelecek. Onlarla da konuşacağız. Hakka hukuka uygun şekilde yürümezse bunun adı ortak veya müttefiklik veya model ortaklık olmaz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bizi vururlarsa sert karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yemedikleri aşikârdır" dedi.

ABD'NİN SDG'YE PARA YARDIMI

AKP lideri Erdoğan, konuşmasında ABD'nin Suriye Demokratik Güçlerine (SDG), yönelik para yardımına ilişkin de yorum yaptı.

"İlk gelen haberler şu anda 550 milyon civarında parasal destek ama bunun 3 milyar dolara kadar çıkacağına yönelik de şu anda fiskoslar var." diyen Erdoğan, Suriye ve Irak'taki IŞİD varlığının sonunun geldiğini öne sürerek, ABD'ye seslendi:

"Kaç tane DEAŞ'lıyı yok ettiniz. DEAŞ'lıyı nereye sevk ettiniz. Ortada hiçbir gerçek, kabullenebilecek hiçbir vaka yok. Biz bölgede kimin kiminle birlikte olduğunu, ne yaptığını, kime hangi imkanların sağlandığını tespit ediyor, kaydediyoruz. Artık hiç kimsenin DEAŞ bahanesini kullanma hakkı yoktur. Suriye ve Irak'taki DEAŞ tiyatrosunun artık sonu gelmiştir. Bunların PKK'lı olduğuna dair işaret görmedik diyenler, kör veya aptal değillerse, art niyetlidir."

'ONUR VE HAYSİYET SAVAŞI'

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e yönelik başlattığı operasyonla ilgili konuşan Erdoğan, operasyonun 'Kurtuluş Savaşı'ndan sonra yürütülen en büyük haysiyet ve onur savaşı' olduğunu söyledi:

Türk milleti olarak bu toprakları kanlarımızla yoğurarak vatan haline getirdik. Hiç kimsenin bizi çevremizdeki kimi toplumlar gibi dünyanın dört bir yanına savurmasına izin vermeyeceğiz. Milletimizle birlikte Kurtuluş Savaşımızdan sonraki en büyük haysiyet ve onur savaşını yürütüyoruz.

CHP'YE VE HDP'YE TEPKİ

Erdoğan, öte yandan, grup toplantısında HDP kongresinin ve CHP'li vekillerin açıklamalarını izlettirdi.

Videolardan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu "PKK, PYD, DHKP-C ve FETÖ'ye terör örgütü diyememekle" suçladı.

Erdoğan, "Siyasi ahlakın varsa çıkar dersin ki bunlar terör örgütüdür. PYD bir terör örgütüdür, DHKP-C bir terör örgütüdür diyememektedir Bay Kemal. Siyasi ahlakın varsa açıkça dersin ki bunlar birer terör örgütüdür. 'Hiçbir zaman Nusra'ya terör örgütüdür diyemedi' diyor. Bir daha söyleyeyim, Nusra, El Kaide bir terör örgütüdür. Ama senin kulağın var duymazsın, dilin ağzın var ama hakikati söyleyemezsin. Diğerlerinden hiçbir farkı yok. Son kongrede adeta ödüllendirilerek bizzat genel başkanı olarak CHP PM'ye seçtirilen birisi var. Bu kişi şehitlerimizin ailelerinden özür dileyerek ifade ediyorum "Hayatta hiçbir şeyden tiksinmedim, şehitler ölmez, vatan bölünmezden tiksinmediğim kadar" diyor. Bunu duyurmaktan başka görevim olabilir mi? Sadece bununla da kalmıyor. "Uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imam mı keseyim" de diyor. Bu CHP'nin cibiliyetinin gereği bu. Bunlar yeni bir şey değil. Bunlar camilerimizi ahırlara çeviren değil mi? CHP'nin mazisi bu. İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Sadece sur içinde yüzlerce tarihi camiyi bunların nasıl yıktığını biliyorum." dedi.

'CHP'NİN HDP ADINDA İKİZİ VAR'

Erdoğan, sözlerine Halkların Demokratik Partisine (HDP) ve 3'üncü Olağan Kongresine yüklenerek devam etti.

Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP'nin adeta izini takip ettiği HDP adında bir de ikizi var. Bölücü terör örgütünün siyasi kolu gibi çalışan bu parti eskiden beri kongrelerinde İstiklal Marşı çaldırmayan bir fitne kazanıdır. Son kongrelerinde de benzer rezillikler yaşandı. Aynı şekilde HDP'ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. İstiklal Marşı söylenmeyen, bir küçük Türk Bayrağı'nın dışında bayrak olmayan kongre yapıldı. Konuşanlar terör örgütüne selam göndermekten, şu anda cezaevinde tutuklu olan eş başkanlarını orada göstermeye gayret edenlere bu kongreyi gayri resmi ortama sürüklemişlerdir. Otobüslerde atılan sevinç naralarını gördük. Bu parti resmi hesabından terör örgütünün saldırılarını kastederek Afrin'de büyük bir direniş sergileniyor diyecek kadar zıvanadan çıkmıştır. Bu partinin yandaşları her fırsatta kahraman Mehmetçiklerimiz kendi hayatı pahasına çocuklara, kadınlara zarar gelmesin diye şehit olurken ülkemizi sivillere saldırmakla suçlamıştır. Türkiye'nin sivillere zarar vermeme hassasiyeti olmasaydı, Afrin'i tek şehit vermeden, taş üstünde taş, omuz üstünde baş bırakmadan çoktan almıştık. Siviller zarar görmesin diye şehit olan askerimizin karşısında duygulanmayanın kalbi kurumuştur."