Erdoğan: Ben hukukçu değilim bir ekonomistim

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Merhum Kaşıkçı ile ilgili tutuklu 15 kişi, faili ve cesedin nerede olduğunu biliyor"diyen Erdoğan, "Suudi Başsavcı ipe un sermek için geldi" dedi.

Hakkari'deki patlamada şehit olan asker sayısının 7'ye yükseldiğini açıklayan Erdoğan, "Mühimmatın süresinin dolması gibi bir durum yok sadece topla ilgili teknik ekip çalışıyor. Savunma Bakanım ekibiyle orada, teknik ekip orada bu işi çok ciddi bir şekilde takip ediyoruz" diye konuştu.

Paris ziyaret öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Suriye'de ölenlerin sayısı 1 milyonu buldu.

"Savaşların sebep olduğu yıkımları çok iyi bilen bir devletiz. Sadece Çanakkale Cephesinde on binlerce evladını şehit evrmi şbir milletiz.

"Paris ziyareti sırasında savaşın sebepleri ve sonuçları üzerinde düşünme hem de Suriye'de yaşanan savaşlar üzerinden yaşanan insanı dramları ortaya koyma çabasında olacağız. Devlet başkanlarıyla oradaki plan çerçevesinde görüşebildiklerimizle görüşeceğiz.

"Paris'e gidince arekadaşalrımız akrşılıklı olarak görüşecekler. Fırsat tesis etmeye çalışacak. Bu fırsat çerçevesinde Trumpo'la ikili görüşme yapmaya çalışacağız.

"Cemal Kaşıkçı cinayeti



"Merhum Kaşıkçı ile ilgili olarak şu an itibariyle elimizde herhangi bir belge yok. Buraya gelen bu 15 kişi ve şuanda artı 3'le bu 18 kişi. Bu kişler kesinlkle bir defa faili biliyorlar ve bu cesedin nereye götürüldüğünü biliyorlar. Suudi Arabistan'ın inkar ettiği bir açıklaması oldu. Orada yerel işbirlikçilerle bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Ben başındna beri en dedim, kim bu yerel işbirlikçiler. Bunu bilen sizsiniz, değilsiniz bu katiller bunu çok iyi biliyor.

"Biz tapeleri verdik. Suudi Arabistan'a da verdik, Amerikalılara da, Almanlara, İngilizlere hepsine verdik. Bu konuşmaları onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok. Kesinlikle bu 15'in içerisinde bunun katili veya katilleri kimdir? Bunu onlar biliyor.

"Ve Suudi Arabistan yönetimi bu 15'i konuşturtmak suretiyle bunu meydana çıkarmasını başarır. Gelen başsavcı ipe un sermek için geldi.Bizim Başsavcımızı oraya istiyor. Sen bizim başsavcımızı oraya çapırıp da ne yapacaksın? Olayın işlendiği yer burası. Burada ne görüşeceksen görüşürsün. Konsolosluğa da gittin. Ama ipe un sermeye gerek yok.

"Neyi görmek istiyorsan konsoloslukta zaten elde etmişsindir. Ben hukukçu dğeilim, ekonomistim. Bu işin başka izahı olamaz. Bu 15 kişi İstanbul'a ne için geldi? Bu kişiler cuma günü ayrı bir programal ayrı bir grup, Salı günü o gece ayrı bir program ve bu arada operasyon. Bu işin katilleri bu 15'in veya 18'in içindedir. Yerli işbirlikçi de mutlaka açıklanmalıdır. 

Hakkari'deki patlama



"Teknik ekip topla ilgili olarak herhangi bir olumsuz şu veya bu şekilde ne açıklayacak onu bilemiyoruz. Zaten açıklanınca kamuoyuyla paylaşacağız. Net oalrak şundandır deme durumunda dğeiliz. Teknik ekip şuanda oraya. Bu işi çok ciddi bir şekidle takip ediyoruz, izliyoruz."