Erdoğan: Bir Gece Ansızın Gelebiliriz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuştu.

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına değinen ve 'Sincar Operasyonu sürecek' mesajı veren Erdoğan "Vakti saatinde ne yapmamız gerektiğini biliriz, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuştu.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Faydasız ilimden, yükseltmeyen amelden, kabul olunmayan duadan Allah'a sığındığımız gibi halk ve hak yolunda harcanmayan güçten, kudretten, imkandan da uzak durmak geektiğini düşünüyorum. İnşallah sizlerle birlikte hep bu sıkıntılarından kurtaracak, hem de geleceğe hazırlayacağız. TÜMSİAD'ın yol arkadaşlığını çok önemli görüyorum. Bugüne kadar bizi yanlız bırakmadınız. Bundan sonra da gönül ve yol birlikteliğimiz aynı şekilde devam edecektir, devam etmelidir.

Milletimizin bize verdiği destek şahsımıza değil, bu saldırılar karşısında kendi adına verdiğimiz mücadeleyeydi. Bu mücadeleyi samimiyetle ve kararlılıkla sürdürdüğümüz müddetçe milletimizin desteğinin bizimle olacağından en küçük bir şüphe duymuyorum demiştim. Bu sözlerimin ardından Türkiye tarihinin en alçak darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldı. Yaklaşık 9,5 ay önce bu milleti esir edebileceklerini sananlar, bugün yeni Türkiye'nin inşası konusunda atılan adımları çaresizce izliyor. Milletimiz 15 Temmuz gecesi gövdesini tankların ve F16'ların altına koyarak şehadete yürüdü, bunun dünyada eşi benzeri yok. Darbe girişiminden bugüne kadar yaşadıklarımız başka ülkede olsa onlarca yıla sığacak gelişmeleri ifade ediyor.

"Fetih yakındır"

İnlerine giriyoruz, gireceğiz, PKK'nın da inlerine giriyoruz. Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. Sınır ötesinde de PYD'yle mücadele ediyoruz, oraları onlara mezar ediyoruz. Biz bundan sonra gelecek desteklerle değil, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz demiştik ve kesiyoruz. Biz hep şuna inandık, Fetih yakındır, inşallah buna inanarak da yola devam ediyoruz.

Bölücü terör örgütünün ve desteklerinin gücünü büyük oranda kırdık kırıyoruz. Cumhuriyet tarihimizde Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardında sınır dışında kapsamlı çalışma yürütüyoruz. 3 bini aşkın DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Hedef Münbiç ve diyoruz ki Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız. Amerika'ya diyoruz ki terör örgütü desteklerini yanınıza almayın. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz.

"Sincar Operasyonu sürecek" mesajı

16 Mayıs'ta Sayın Trump ile görüştüğümde belgeleri önüne koyacağım. Biz el ele verelim Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz. İşte Sincar, baktık ki olmuyor, Sincar'a bir operasyon yaptık. Yaklaşık 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek.

Vakti saatinde ne yapmamız gerektiğini biliriz, bir gece ansızın gelebiliriz.

Terör örgütleriyle mücadele bizim için bir seçenek değil bir mecburiyettir. Hiçkimse kusura bakmasın biz terör örgütlerine müsamaha göstermedik, göstermeyeceğiz. Batı'nın bizimle beraber olması lazım, samimi iseler taviz veremeyiz. Bugün bizi vuran terör yarın da onları vuracaktır.

Terör örgütü havanla, silahla saldırı düzenlediklerinde hedefte Avrupası, Rusyası değil bizim Mehmetlerimiz var. Şehit olan onlar oluyor. Diğerleri değil... Bugün bizi vuran terör yarın onları vurur. Seçimlerde yaşadık. Referandumda yaşadık. Avrupa'nın birçok ülkesinde bu teröristleri bizi içimizden bölmek için kullanmadılar mı? Hepsini uluslararası televizyonlarda gösterdik. Verin bu teröristleri bize. Vermezler! Çünkü onları bize karşı kullanmanın gayreti içindeler. Dosyalarıyla, herşeyiyle vermemize rağmen gelip bizden utanmadan, sıkılmadan bir tane ajan provakatörü isterlerler. Bunu da Alman Resitansında, Tarabya'da 1 yıl saklarlar. Boğaz'a nazır. Şimdi tutuklandı, içeride. Hala onu istiyorlar. Yahu sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Kendi yargılarına gelince bağımsız, bizim yargımıza gelince taraflı öyle mi? Bizim yargımız da kararını verdi tutukladı. Önce siz o istediğimiz teröristleri verin.

"Gücün yeterse öldürürsün"

İsviçre'de parlamentonun önünde posterime tabanca dayamışlar, diyor ki: Erdoğan'ı öldürün! Gücün yeterse öldürürsün, yapacağınız bir şey yaparsınız. Vakit saat gelince bu emanetin bir sahibi var, bunu vakti gelince alacaktır.Bunu kimse ne bir lahza ileri ne bir lahza geri alamaz. Oranın yönetimleri polisleri ile bunu izlerken kalkıp da "Ne yapıyorsunuz?" diyen var mı; yok! Bizim oralardaki camilerimize gamalı haçlarla boyaların yapıldığını görüyoruz. Bunları kendilerine söylüyoruz. Türkiye'de onlara ait mabetlere acaba bu tür işaretler konsa isyan ederler değil mi? Biz onlara ait mabetlere bugüne kadar böyle bir olumsuz şey asla yaptırmadık. Ülkemizde böyle bir şey olursa asla yaptırmayız. Niye? Biz asil bir milletiz.

Biz şu anda Batı'dan ne istiyoruz, varsa adalet anlayışın adaletini göster. Sene 64-sene 2017. 54 yıldır Avrupa Birliği kapısında Türkiye ile dalga geçme. Bu milletin de bir sabrı var. Diktatör dersiniz sabır, her türlü hakareti yaparsınız sabır ama bir yere kadar.

Büyük reformu 16 Nisan'da sizlerin onayıyla hayata geçirdik. bu da onları rahatsız ediyor. Milletin verdiği karar herşeyin üstünde değil mi? Yüzde 85,5'luk bir katılım Avrupa'da böyle bir katılım var mı? Yaklaşık 50 milyon vatandaşımın her birine teşekkür ediyorum. 25 milyon 157 bin evet oyuyla bu büyük reformun yüzde 51,4 oranla hayata geçmesi yönünde irade beyan eden vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

AİHM'de çözüm arayanlara sözüm şudur: Başarıyı mahkeme kapılarını aşındırarak değil, milletin gönlüne girerek elde edebilirsiniz.

Artık bu halk oylamasını da sonuçlarını da tartışmanın da bir kıymeti harbiyesi yok. 2019'un Mart ayında yeni sisteme göre adımlar atılacak. 

recep tayyip erdoğan haliç kongre merkezi tümsiad genel kurul sincar operasyonu