Erdoğan'dan çiftçilere yeni kredi duyurusu: 'Kişi başı 250 bin TL...'

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuşarak çiftçilere verilecek yeni krediyi duyurdu. Erdoğan "Kişi başına 250 bin lira verilecek. Faiz süresi yüzde 9,75. Vadesi 36 ay olacak. Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanabilecek." ifadeleriyle yeni kredi hakkında ayrıntıları paylaştı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Biz de tahılı, meyvesi sebzesi, hayavanı başta olmak üzere toprağımıza sahip çıkmanın, ona işleyen çiftçilerimize destek olma peşindeyiz.

Hükümetlerimiz döneminde çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Tarım sektörü ve ana unsuru olan çiftçilerimizi bir bütün olarak görüyoruz. Tarlasını en modern ekipmanlarla süren çiftçilerimiz ile bu makinaları üretenleri ayrı tutmuyoruz.

Ülkemizin 81 ilinden 2 bine yakın çiftçimizle işletme sahibimizle gerçekleştirdiğimiz bugünkü buluşmayı da tüm bu gayretlerin özeti olarak değerlendiriyoruz.

Biraz önce genç, kadın çiftçilerimizin konuşmalarının özetini dinledik.

Toprağı aşkla sevgiyle işleyen 1 milyonu aşkın çiftçimizin kendisine sunulan kredi imkanını üretime dönüştürdüğünü, emeklerimizin boşa gitmediğini ispat ediyor.

Bu tablo karşısında bizde, Tarım ve Orman Bakanlığımızla, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yürüttüğümüz çalışmaları daha ileriye taşıma şevki kazanıyoruz.

Meraların korunmasından depolama ve satış kanallarının geliştirilmesine kadar her alanda sürekli hedef büyütüyoruz. Çiftçilerimizin alın terilerinin karşılığını alamabilmlerini sağlıyoruz.

Devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyor, talepleri dikkat alıyoruz.

ÇİFTÇİLERE KREDİ DESTEĞİ

Çiftçi destek kredisinin uygulamaya geçeceğinin müjdesiyle başlıyoruz. Bu kredi çiftçilerimiz hasat dönemine kadar yapacakları her harcamaları için kullanabilecek. Kişi başına 250 bin lira verilecek. Faiz süresi yüzde 9,75. Vadesi 36 ay olacak.

Yatırım kredilerinde 10 yıla, işletme kredilerinde 24 aya kadar vade uygulanabilecek.

Tarım Borç Transferi kredisidir. Başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimiz Ziraat Bankası'nda sağalanacak uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon, faiz oranı 9,75 vadesi 60 aydır."