Erdoğan'dan 'Esad'la görüş' diyen Kılıçdaroğlu'na: Sen Esed'i görmediğin zaman ben onunla görüşüyordum zaten

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Erdoğan, "CHP zihniyeti ve başındaki zatın hezeyanları hala en önemli meselemiz olmayı sürdürüyor. Hayatı kendi ülkesine karşı mücadele etmekle geçmiş bir zatın zırvalarını muhatap almamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Deprem felaketi kendisini sürekli bize hatırlatıyor. Son olarak an kaybıyla sonuçlanan Van’da deprem yaşadık. Bilim insanları yeni depremler beklendiğinin haberlerini veriyor. Son 1 asırda ülkemizde 6 ve daha üzeri büyüklüğe sahip 57 deprem yaşadığımızı ve 80 bin vatandaşımızı yıkıntılar altında kaybettiğimizi düşündüğümüzde bu ikazlara hak vermemek mümkün değildir.

Ülkemizdeki yapıların önemli bir bölümü depreme dayanıksız. Neredeyse birçok şehirdeki binaları yıkıp yenilerini yapmak gerekiyor. 

Dönüştürülmesi gereken konut sayısı ilk etapta 6 milyon 700 bindir. Başka hiçbir şey yapmayıp, kamu kaynaklarının hepsini bu işe aktarsak bile bu dönüşüm yıllarca sürer.

El ele vererek bu işi adım adım yürütmek mecburiyetindeyiz. Hedefimiz her yıl 300 bin yeni konut inşa ederek önümüzdeki 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürmektir.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattığımız 2012’den bugüne kadar 1 milyon 350 bin konutu bu kapsama aldık.

Kanal İstanbul tek başına 500 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesidir.

CHP zihniyeti ve başındaki zatın hezeyanları hala en önemli meselemiz olmayı sürdürüyor. Hayatı kendi ülkesine karşı mücadele etmekle geçmiş bir zatın zırvalarını muhatap almamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak milletimize olan saygımız gereği iftiraların ortada kalmaması için bazı şeyleri ifade etmek mecburiyetinde hissediyoruz.

Karşımızda hastalıklı bir zihniyet var. Askerinden savcısına kadar tüm kamu kurumlarına saldıran kişi ülkesine değil düşmanlarına hizmet ediyor demektir.

Suriye meselesinin ne olduğunu zerre kadar idrak edememiş bir kişinin bu konuda söylediği söz ancak bir sinek vızıltısı kadar değer taşır. 

Git Esed’le görüş diyor. Ya sen Esed’i görmediğin zaman ben onla görüşüyordum zaten. Biz ona hangi teklifi yaparsak yapalım adam olmadığını gördük. Bugün bizim karşımıza dikilen benim Kürt orjinli kardeşlerim Suriye’nin kuzeydoğusunda şu anda terör örgütüne destek verenler, onlara pasaport dahi vermiyordu. Ben de kendisine tavsiyede bulunuyordum ‘bunlar senin vatandaşın niye vermiyorsun?’, ama vermediler.