Erdoğan'dan harekat mesajı: Uygun zamanda karadan da tepelerine bineceğiz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak'ın kuzeyine yapılan hava harekatıyla ilgili 'Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz' dedi.

13 Kasım’da İstanbul’da altı kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından resmi makamlar ‘PKK/YPG/PYD’yi suçlamış, PKK’ysa ilgisinin bulunmadığını kaydetmişti.


Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları cumartesi gecesi Suriye ve Irak’ın kuzeyine hava harekatı başlatmıştı.

Katar dönüşü uçaktaki gazetecilere konuşan Erdoğan ”Hava harekatıyla sınırlı kalması söz konusu değil. Ne kadarlık gücün Kara Kuvvetleri’nden katılması gerekir, kararı verilir, adım atarız. Bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu boşuna söylemedik. Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda bu adımlar atıldı” demişti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, kara harekatının ‘uygun’ bir zamanda başlayacağını söyledi.

Erdoğan şunları söyledi: ”Uçaklarla, SİHA’larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Güney sınırlarımızın tamamını bir güvenlik şeridiyle kapatma kararlılığımız daha güçlüdür.

Gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla bu şeridin bir kısmını oluşturduk. Tel Rıfat, Münbiç, Ayn El Arab gibi çıban başı yerleri bir bir halledeceğiz. Hava harekatlarımızı kesintisiz sürdürürken, bizim için en uygun vakitte karadan da teröristlerin tepesine bineceğiz. O beton tünellerin mezarları haline geleceği gün yakındır.

Irak ve Suriye rahatsızlık duymasınlar. Bizim bu harekatlarımız Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü güvence altına alacaktır. Bizim tek derdimiz kendi vatandaşlarımızın ve kardeşlerimizin güvenli, huzurlu, müreffeh geleceğini inşa etmektir.”

Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat mesajı