Erdoğan'dan infaz düzenlemesi açıklaması: Meclis'e geliyor

TAKİP ET

Kamuoyunda af yasası olarak bilinen infaz düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnfaz düzenlemesini tamamladık bir kaç haftaya meclise getiriyoruz" dedi.

 

Kamuoyunda 'af yasası' olarak nitelendirilen ceza infaz düzenlemesinin çalışmalarının 2019 tamamlandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah yakında konu Meclis gündemine gelecektir." dedi.

"2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni infaz düzenlemesi hakkında çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Erdoğan konuşmasında infaz düzenlemesi ile ilgili şunları kaydett:

 

Yargı Reformu Strateji Belgemizi, 2019 yılı Mayıs ayında milletimiz ile paylaşmıştık. Belgedeki hedeflerin gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlanan birinci yargı paketi, yine geçtiğimiz yıl Meclis’te kabul edilerek kanunlaştı. Bu düzenleme ile ceza adaleti sistemine "seri muhakeme usulü" ve "basit yargılama" adı altında iki yeni uygulama da kazandırdık.

Kamu vicdanını rahatsız etmeyecek, suçluların cezalarını çektiği, ceza adaleti sisteminin amacına uygun, ölçülü ve adaletli bir infaz rejimi üzerinde çalışıyoruz. Aynı şekilde, önemli bir çalışma olan insan hakları eylem planını da birkaç ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.

"İNFAZ DÜZENLMESİ ÇALIŞMALARINI TAMAMLADIK, MECLİS'E GELİYOR"



İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz. Bir başka önemli reform da, vatandaşlarımızın devletle olan hukuki ihtilaflarının yargıya gitmeden, arabuluculuk benzeri bir idari sulh sistemiyle çözümünü içeren düzenlemedir. Bununla vatandaşlarımızın idareyle, ya da kamu kurumlarının kendi aralarındaki uyuşmazlıkların zahmetsiz ve hızlı bir şekilde çözülmesini amaçlıyoruz. Bu konudaki hazırlıkları 2019’da tamamladık, inşallah yakında konu Meclis gündemine gelecektir."