Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nin ardından açıklama: İttifakımızın Ukrayna'ya desteği tamdır

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelikleri konusuna verilen sözlerin uygulanması gerektiğini belirterek, İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasındaki üçlü muhtıranın 'diplomatik zafer' olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu muhtıra Türkiye ve milletimiz açısından zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'deki NATO Liderler Toplantısı'nın ardından IFEMA Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.
Zelenski ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile temas halinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru ile ilgili plana dair ayrıntıları katılımcı ülkelerle paylaştığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelikleri konusuna verilen sözlerin uygulanması gerektiğini belirterek, "Oyalamaya tahammülümüz yok. İsveç ve Finlandiya'ya davet bir başlangıçtır. Asıl olan verilen sözlerin tutulmasıdır. Uygulanmasını titizlikle takip edeceğiz" diye konuştu.
Erdoğan, "Bu muhtıra Türkiye ve milletimiz açısından zorlu müzakere sürecinden sonra elde edilmiş diplomatik bir zaferdir" dedi.
Erdoğan, "NATO’nun, terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadele kararlılığının ortaya konulması önemlidir. Ancak bu kararlılık kağıt üzerinde kalmamalıdır" şeklinde konuştu.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Müttefikler olarak terörle ilgili tutarlı adımlar atmamız şart. Yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke eden bir ülke olarak oyalamalara tahammülümüz kalmadı. İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurusu sürecinde yaşananlar Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ortaya koymuştur. Dörtlü zirvemizi gerçekleştirdik. İmzalanan muhtırayı, Türkiye'nin hassasiyetlerinin anlaşıldığının bir işareti olarak görüyoruz. Bu bir başlangıçtır. Bundan sonrası süreçte kayıtlı hususların uygulamasını takip edip adım atacağız."