Erdoğan, Demirtaş ve Yüksekdağ kararının ardından ilk kez konuştu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Teknofest'te yaptığı konuşmada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6-8 Ekim 2014'teki Kobani olayları nedeniyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin duruşmasında dün tekrar tutuklama kararı verilen HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında üstü kapalı olarak konuştu.

Erdoğan, Yüksekdağ ve Demirtaş için şu ifadeleri kullandı:

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

“Bugün Diyarbakır'da evlatları dağa kaçırılan o analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Çünkü onların da ruh köklerinde bir dinamizm var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar. Ben Kandil'e de sesleniyorum. Bu terör örgütlerinin yanında olanlara da sesleniyorum. Katil aranıyorsa bunun adresini sormaya gerek yok. Bunlar biliniyor. Bunlar parlamentoya kadar sızmış olanlar. Sokağa insanları çağırıp Diyarbakır'da 53 insanımızı öldürenleri milletimiz unutmuyor, unutmayacaklar da. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar.”

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

 

"(BM 74. Genel Kurulu) Ülkemizdeki, bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmelere dair ne düşünüyorsak ne inanıyorsak ne yapmak istiyorsak hepsini de tüm devletlerin temsilcilerinin önünde açıkça ifade edeceğiz. Gizli, saklı değil, açık ve net. Devlet başkanlarıyla liderlerle yapacağımız ikili görüşmelerde de yine kendilerine bunları açık ve net olarak anlatacağız."

"ÖLÜMDEN ÖTE KÖY MÜ VAR DERLER"

Bize gizli açık tehditlerle bedel ödetmeyi düşünenler, bunun hesabını yapanlar, beyhude bir işle uğraştıklarını bilmelidirler. Eskiler ne diyorlar, 'Ölümden öte köy mü var' derler. Bu millet ölümden bile korkmadığını 15 Temmuz'da göstermiştir."